‘Transfer voor Hélène Hendriks’

Foto: ‘Transfer voor Hélène Hendriks’

Met ingang van het seizoen 2024-2025 verhuizen de rechten voor de Europese clubtoernooien (Champions League, Europa League en Conference League) maar Ziggo Sport. De sportzender troeft daarmee RTL en Talpa af, wat mogelijk ook een aantal tv-transfers oplevert.

De Telegraaf schrijft donderdagavond: “Ziggo heeft al een stevige ploeg staan met anchors als Wytse van der Goot en Bas van Veenendaal, bekende commentatoren als Sierd de Vos en Emile Schelvis en analytici als Youri Mulder, Marco van Basten, Jan van Halst en Ruud Gullit, maar insiders verwachten dat er nog wel wat prominente gezichten bij gaan komen. In dit verband circuleert bij insiders al de naam van Hélène Hendriks als mogelijke interessante aanwinst.”

Hendriks combineert momenteel een aantal werkzaamheden op televisie. De populaire presentatrice is al jaren verbonden aan ESPN, maar is ook alweer enige tijd te bewonderen op RTL. Zij liet onlangs al weten teleurgesteld te zijn over het mislopen van de rechten voor de Champions League, die net als de andere clubtoernooien volledig naar Ziggo Sport gaan.

Miljoeneninvestering

De Telegraaf schrijft hierover: “De precieze bedragen zijn niet bekendgemaakt, maar analytici gaan uit van een bedrag van 25 à 30 miljoen voor de drie Europese toernooien per jaar. Een fors bedrag dat voor de commerciële zenders niet terug te verdienen is door de verkoop van reclameblokken. Een kabelbedrijf als Ziggo hanteert een ander businessmodel, waarbij het binnenboord houden van de klanten, die een totaalpakket hebben aan internet, telefonie en televisie, vooropstaat. Het verlies van de uitzendrechten van de Formule 1 aan Viaplay was een geduchte klap voor Ziggo, dat nu weer een belangrijk ijzer in het vuur heeft om een groot publiek te lokken en vast te houden.”

Moet Hélène dit doen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
9047+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie