‘Trainen met Messi zwaarder dan wedstrijd’

Foto: ‘Trainen met Messi zwaarder dan wedstrijd’

Lionel Messi staat vanavond voor zijn laatste interland als speler van Argentinië. Ver voor zijn debuut voor de nationale ploeg, deelde Giovanni van Bronckhorst al een kleedkamer met de kleine dribbelaar.

In gesprek met het Algemeen Dagblad haalt Van Bronckhorst herinneringen op over de eerste stappen van Messi in het topvoetbal. Van Bronckhorst maakte die als speler van FC Barcelona van dichtbij mee.

Messi zat niet alleen in de kleedkamer op Van Bronckhorsts lip. “‘Ik kan dat rijtje bijna nog uittekenen. Deco, Ronaldinho, Larsson, Van Bommel, Messi en ik zaten op één rij. En op de training had ik hem, logisch misschien, ook vaak in mijn buurt.”

Dat zorgde voor bijzondere trainingen, herinnert de oud-trainer van onder andere Feyenoord en Glasgow Rangers. ” Hij speelde in de partij rechtsbuiten en ik was linksback. Het was ideaal, toen hij zo jong was, om hem voor te bereiden op wat hem te wachten stond. Tegelijkertijd was hij toen al zo goed dat mijn trainingen zwaarder waren dan de wedstrijd!”

Dat Messi werd opgevangen door de oudere spelers, is volgens Van Bronckhorst niet anders dan bij andere spelers. Dat het Messi is, maakt het wel extra speciaal.

“Ik begrijp dat wel. Ik heb dat zelf ook meegemaakt. Als jonge speler kom je bij het eerste elftal, waar veel gasten alles al hebben meegemaakt. Een aantal jongens ontfermt zich dan over je en dat vergeet je niet. Bij Feyenoord vingen Henk Fraser, Peter Bosz, Orlando Trustfull en Regi Blinker mij op. En zo waren wij er voor Leo bij Barça.”

Is Messi de GOAT?

  • Ja
  • Nee
328+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie