Tom Egbers keert terug bij de NOS

Foto: Tom Egbers keert terug bij de NOS

De NOS en Tom Egberts zijn erin geslaagd om in een kort geding tot een schikking te komen. Het betekent dat de presentator weer terugkeert op de Nederlandse televisie.

NOS bereikt akkoord met Tom Egberts

De presentator was alweer een jaarlang van de buis, sinds een artikel in De Volkskrant. Daarin was te lezen dat Egberts in het verleden een affaire had met een collega. Nadat deze stopte, zou hij haar hebben geïntimideerd en gepest. Beide partijen besloten daarom dat Egberts tijdelijk moest stoppen.

Waar de NOS hem naar verluidt niet meer wilde laten terugkeren, zijn ze na een kort geding alsnog tot een akkoord gekomen. Egberts zal niet meer betrokken zijn bij de dagelijkse sportverslaggeving, maar zal in het najaar van 2024 en het voorjaar van 2025 wel te zien zijn met andere programma’s.

Het zou gaan om verhalende programma’s en documentaires zoals hij dat eerder deed in de NTR-programma’s Toms Engeland, –Ierland en –Schotland. Bovendien zal hij betrokken zijn bij de presentatie van enkele podcasts. Er wordt gesproken over een ‘constructief overleg’ met de wens om vooruit te kijken.

Nieuwe programma’s vanaf najaar 2024

Egberts, die enthousiast is over zijn terugkeer, heeft veel geleerd van de voorbije periode: “Ik vind het erg verdrietig dat er collega’s zijn die zich ongelukkig hebben gevoeld op de werkvloer van NOS Sport, in een cultuur waar ook ik deel van uitmaak. Dat ik in de ogen van jongere collega’s een andere positie heb dan uitsluitend die van “een collega”, heb ik me daarnaast onvoldoende gerealiseerd.”

Is dit het beste besluit?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
334+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie