‘Toekomst Frenkie de Jong al bekend’

Foto: ‘Toekomst Frenkie de Jong al bekend’

Frenkie de Jong was in de zomerse transferperiode inzet van een hele hoop rumoer, omdat zijn club FC Barcelona hem eigenlijk het liefste wilde verkopen door zijn torenhoge salaris. Gaan de Catalanen nu voor een herkansing in de winter?

Volgens de Spaanse media is het antwoord op deze vraag ‘nee’. De Jong begon het seizoen misschien als wisselspeler in het Camp Nou-stadion, maar hij knokte zich terug en stond de voorbije weken ‘gewoon’ in het elftal van oefenmeester Xavi Hernández. Die wil de international van het Nederlands elftal dan ook helemaal niet kwijt. En bovendien lijkt de oud-Ajacied bereid zijn om wat water bij de wijn te doen, wat zijn jaarloon betreft. Een eerste gesprekje met voorzitter Joan Laporta zou al gepland staan.

Louis van Gaal

Oranje-bondscoach Louis van Gaal zei eerder vandaag over de situatie van De Jong in Catalonië: “Ik heb van tevoren gezegd dat hij Busquets er niet uit ging spelen. Nu gaat Busquets weg en komt hij op zijn plek te staan. Dat is zijn beste plek. En iedere keer als hij daar speelde, was hij de beste van het veld.” Sergio Busquets is 34 jaar oud en heeft al aangekondigd niet bereid te zijn om zijn contract in het Camp Nou te verlengen. Vermoedelijk transfereert hij naar de Major League Soccer voor een ‘laatste kunstje’.

De Jong is op zijn beurt misschien wel de belangrijkste Oranje-man in Qatar. “Hij is gewoon heel belangrijk”, aldus Van Gaal. “Als de tegenstander ons vast wil zetten is Frenkie de man die er onderuit kan spelen. Hij is balvast, kan een linie overslaan en heeft het inzicht een speler alleen voor de keeper te zetten.”

Manchester United

Het Manchester United van trainer Erik ten Hag hoopte in de zomer op de komst van De Jong, maar die had helemaal geen zin in een overstap richting het ‘koude en natte’ Old Trafford. Daarom kwamen The Red Devils uit bij Casemiro van Real Madrid, die een transfer wél zag zitten.

Wordt Frenkie de beste speler van het WK?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Blijft hij bij Barça?

  • Sowieso
  • Ik weet het niet zeker…
2225+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie