‘Timber zegt ‘ja’ tegen megasalaris’

Foto: ‘Timber zegt ‘ja’ tegen megasalaris’

Jurriën Timber heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arsenal. De Premier League-club wil na de mondelinge overeenkomst ook snel het jawoord van Ajax bemachtigen.

Verdediger wacht op groen licht van Ajax

De Telegraaf schrijft zondagavond dat Arsenal en kamp-Timber het eens zijn. “Op zijn vakantieadres wacht Timber, die vorige week nog deel uitmaakte van de Oranje-selectie van Ronald Koeman, de ontwikkelingen tussen de clubs met vertrouwen af”, zo weet het medium, dat heeft vernomen dat de onderhandelingen op clubniveau ‘in bijzonder goede harmonie’ verlopen.

Tussen vraag en aanbod ligt momenteel nog een gat. De Telegraaf weet: “Maar volgens betrokkenen kruipen beide partijen wat de afkoopsom voor Timbers contract tot de zomer van 2025 betreft langzaam naar elkaar toe. De verwachting is dat Arsenal en Ajax elkaar uiteindelijk voor een bedrag van circa 45 miljoen euro, exclusief bonussen, en een percentage doorverkoop zullen vinden.”

Naar verluidt gaat Timber zo’n acht miljoen euro per seizoen verdienen bij Arsenal. Dat komt neer op een weeksalaris van ruim 150.000 euro.

Bayern voorlopig kansloos

Timber voerde al gesprekken met Arsenal-manager Mikel Arteta. Op basis daarvan zou hij de beslissing hebben genomen om vol voor de Londense club te opteren. Ook Bayern München en andere clubs hebben interesse getoond, maar zij zitten in de wachtkamer gaandeweg de onderhandelingen met The Gunners. De kans is groot dat alle partijen het spoedig eens worden over een transfer naar het Emirates Stadium.

Wint Arsenal bij Man City?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat hij slagen bij Arsenal?

  • Ja
  • Nee
592+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie