Ten Hag reageert op Ajax-ontslag

Foto: Ten Hag reageert op Ajax-ontslag

Erik ten Hag kijkt met leden ogen naar de manier waarop Ajax is afgegeleden sinds zijn vertrek. De huidige trainer van Manchester United ging bij Ziggo Sport in op de situatie bij de Amsterdammers.

De trainer van Manchester United verscheen na de gewonnen FA Cup-wedstrijd tegen Reading (3-1) voor de camera van Ziggo Sport. Natuurlijk werd ook de situatie van Ajax daar besproken.

Het doet Ten Hag pijn om zijn oude werkgever zo te zien strugglen. “Ik heb er 4,5 jaar op een hele goede manier samengewerkt met verschillende mensen”, begint de trainer. “Dan vind je het heel vervelend dat dit gebeurt, zeker voor de spelers. Het zijn goede spelers, het is een goede selectie en op dit moment hebben ze niet de curve kunnen krijgen die je verwacht.”

Dat Ten Hag bij Ajax samenwerkte met zijn opvolger Alfred Schreuder, maakt het ontslag extra pijnlijk. “Je hoopt niet dat dit de uitkomst is voor mensen waarmee je op een goede manier hebt samengewerkt. Het is heel vervelend dat het zo gaat en je hoopt en verwacht wat anders.”

Ten Hag voelt mee met Ajax én Schreuder

Ajax stelde na het gelijke spel tegen FC Volendam (1-1) Alfred Schreuder en zijn assistent-trainer Matthias Kaltenbach op non-actief. De trainer stond ver voor de winterstop al onder zware druk. Ondanks het vertrek van “stoorzenders”, wist Schreuder het elftal niet op de rit te krijgen voor de tweede seizoenshelft.

Lees ook: Kaartenhuiskoning Ajax blijft zitten

Na een gelijkspel in De Kuip mocht de trainer nog aanblijven, maar moest hij wel twaalf punten uit de komende vier wedstrijden halen. Dat ging tegen FC Volendam dus al mis. Volgens Valentijn Driessen van De Telegraaf zou Schreuder in de rust van dat duel al zijn congé hebben gekregen.

Feyenoord
Excelsior
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 mei 2024 02:27.

Terechte opmerkingen Ten Hag?

  • ja
  • Nee
423+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie