‘Ten Hag gooit speler uit elftal’

Foto: ‘Ten Hag gooit speler uit elftal’

De heren van Studio Voetbal verwachten een wissel in het basiselftal van Ajax. Althans, die zou er volgens Theo Janssen, Rafael van der Vaart en Ibrahim Afellay moeten komen: de analytici vinden dat Daley Blind rijp is voor de bank…

Ajax ging gisteren met 2-1 onderuit bij Go Ahead Eagles en Janssen richt zijn pijlen op de multifunctionele Ajacied: “Ik vond hem heel slecht spelen, dat had vooral te maken met bereidheid. Hij laat gewoon zijn man lopen, hij gaat er niet vol achteraan. Hij sjokt er echt achteraan. Dat was Ajax tegen Go Ahead. Ze waren overal een stapje te laat en geloofden er niet volledig in. Ze dachten: het komt wel goed.”

De oud-middenvelder wijst naar het ontbreken van Jurriën Timber: “Dan zien je dat ze achterin één op één komen te staan en ook veel moeite hebben. Timber lost veel op, maar valt nu weg. Dan komen ze echt in de problemen. Dat heeft er mee te maken dat de backs veel te hoog spelen.”

‘Onaantastbaarheid apart’

Volgens Van der Vaart is het de hoogste tijd voor verandering: “Blind is een ideale speler voor een trainer, omdat je hem op iedere positie kan gebruiken. Maar hij is op geen enkele positie de beste. En bij Blind ziet er ook meteen een beetje als een oude man uit. Het is wel opmerkelijk: elke keer als hij slecht speelt, blijft hij toch gewoon worden opgesteld. Een trainer stelt hem altijd op. Hij werd zelfs voor de verdediging gezet, want hij moet spelen. Ik vind dat wel apart, want ik ben gewend dat als je uit vorm bent, je er even naast zit. Daar is ook helemaal niks ergs aan.”

Janssen vindt op zijn beurt dat de Oranje-international niet meer als linksachter kan spelen… “In het hedendaagse voetbal moet je als back gewoon behoorlijk snel zijn. Je moet rap zijn om die ballen achter de laatste linie te kunnen verdedigen. Zeker mindere tegenstanders gooien hem er gewoon achter en gaan rennen.”

Ook tegen Benfica pijnpunt

Afellay heeft het laatste woord: “Hij heeft zoveel ervaring, maar als je dan ook die wedstrijd tegen Benfica ziet: de problemen begonnen aan zijn kant. Ajax werd overlopen en Blind is zelf al niet de snelste, en daarbij verloor hij ook nog heel vaak de bal. Ik vind dat hij daarin een voorbeeld zou moeten zijn.”

Verdien 17 keer je inleg als Ajax de Champions League wint!

Rijp voor een wissel?

  • Ja
  • Nee
4801+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie