Ten Hag ging voor loodzware missie: ‘Zat geen spirit en vechtlust in’

Foto: Ten Hag ging voor loodzware missie: ‘Zat geen spirit en vechtlust in’

Erik ten Hag koos er afgelopen zomer voor om Ajax te verruilen voor Manchester United. De Tukker wist waar hij aan begon; een loodzware klus om een gevallen topclub terug omhoog te helpen.

“In het voorjaar kwam de interesse van Manchester United op gang”, blikt Ten Hag terug met Voetbal International. “De club ging heel secuur te werk en gaf aan drie kandidaten te hebben. Ik had een gesprek met sportief directeur John Murtough en technisch directeur Darren Fletcher over het voetbaltechnische deel, maar dat was lang niet alles. Ik heb ook met de CEO een gesprek gehad, vervolgens met de eigenaren. En met een extern bureau, dat door de eigenaren was ingezet. Die hadden mij helemaal gescreend.”

Spirit en vechtlust

In die gesprekken benadrukte Ten Hag dat er heel wat moest veranderen bij de club en selectie. “Er zat geen spirit in, ik zag geen teamdynamiek in de ploeg. De mentale weerbaarheid was heel laag. De vechtlust, voor elkaar, het team als prioriteit stellen, dat zat niet echt in deze selectie. De cultuur veranderen was voor mij het belangrijkste toen.”

“Om dat in de kleedkamer te krijgen, heb je persoonlijkheden nodig. Daarom was de aankoop van Casemiro zo belangrijk. Hij kan het proces versnellen, want hij weet wat je moet doen om titels te winnen”, aldus Ten Hag tot slot.

Ten Hag wordt een doorslaand succes bij Man Utd

  • Eens
  • Ik moet het nog maar zien..
188+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie