Ten Hag geniet van smaakmaker: “Daar kunnen we elke wedstrijd over praten”

Foto: Ten Hag geniet van smaakmaker: “Daar kunnen we elke wedstrijd over praten”

Manchester United won woensdagavond met 1-0 van Brentford. Het leverde na afloop veel blijdschap op bij Erik ten Hag, die zeer trots was over de manier waarop zijn ploeg op Old Trafford speelde.

Belangrijke zege Manchester United

Voor de oefenmeester was het thuisduel met Brentford een moment op scherp te zijn. Aan het begin van het seizoen ging Manchester United namelijk nog in de uitwedstrijd met 4-0 onderuit. Ten Hag wilde dan ook van zijn ploeg zien dat deze er voor zou gaan en dat was het geval. In gesprek met de BBC blikte hij terug op het duel.

Ten Hag was voornamelijk te spreken over het vertoonde voetbal. “We hebben schitterend voetbal gespeeld”, zo vertelde hij. “Het is tegen een ontzettend sterk team als Brentford niet eenvoudig om tot kansen te komen. Ze spelen erg compact en zakken ver terug. Maar het lukte ons toch zonder wat weg te geven.”

Na een sterke eerste helft was het Marcus Rashford die, niet voor het eerst dit seizoen, zijn team op een voorsprong zette. Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn. “Daar kunnen we elke wedstrijd over praten. Hij is heel goed, ja. En als hij een keer niet in de wedstrijd zit, heeft dat effect op ons”, aldus ten Hag, die in Rashford een sleutelspeler ziet. “We moeten hem in zijn spel brengen.”

Strijd om Champions League

Door de overwinning blijft Manchester United volop meedoen voor de eerste vier plaatsen in de Premier League, waarmee het een Champions League-ticket binnenhaalt. Newcastle United en Manchester United staan op een gelijk aantal punten, terwijl Tottenham Hotspur drie punten minder heeft. De Londenaren hebben wel een duel meer gespeeld.

Haalt Ten Hag alles uit zijn team?

  • Ja, het is een uitstekende trainer
  • Nee, er is meer mogelijk
69+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie