Telegraaf merkt ‘kopzorgen voor koploper’ Feyenoord: “Wacht zware periode”

Foto: Telegraaf merkt ‘kopzorgen voor koploper’ Feyenoord: “Wacht zware periode”

Feyenoord staat fier aan kop in de Eredivisie en na de 2-3 zege op achtervolger Ajax dachten velen dat de titel welhaast binnen was, maar de komende weken gaan zwaar worden voor de Rotterdammers. Dat voorspelt journalist Marcel van der Kraan van De Telegraaf.

Blessurespook slaat toe bij koploper Feyenoord

Hij doelt daarmee op het feit dat Lutsharel Geertruida er wekenlang uitligt door een hamstringblessure. Hij mist onder meer het Europese tweeluik met AS Roma. Verder is Gernot Trauner een twijfelgeval voor het lastige uitduel met stuntploeg Sparta, iets verderop in Rotterdam.

“Arne Slot heeft met spanning de laatste kwalificatiewedstrijden voor het EK gevolgd. Na het wegvallen van Trauner en Geertruida dreigde ook zijn grote revelatie Mats Wieffer met een blessure bij Oranje vandaan te komen. Maar de schade na de ’doodschop’, die hij van Gibraltar-middenvelder Liam Walker kreeg, lijkt mee te vallen. Wieffer zou oorspronkelijk een aantal dagen vrij zijn, maar meldde zich net als Geertruida en Trauner bij zijn club”, schrijft Van der Kraan in de krant.

‘Slot weet dat dit een zware periode is voor zijn spelers’

Spits Santiago Giménez keerde wel zonder kleerscheuren terug vanuit Mexico. “Net als alle clubcoaches, die nog op drie fronten strijden, weet Slot dat dit een zware periode is voor zijn spelers. Feyenoord heeft nog acht duels te spelen voor de landstitel, maar dat aantal kan bijna verdubbelen als het in de KNVB-beker en in de Europa League succesvol is (zeven wedstrijden totaal extra).”

Van der Kraan besluit: “Slot, die met zijn ploeg zondag op Het Kasteel tegenover Sparta staat, gaf eerder al eens aan dat niet de hoeveelheid wedstrijden, maar het feit dat spelers opeens in een ander stramien gaan trainen van invloed kan zijn. Bij Feyenoord zit iedere speler al maanden in een flow en het zware programma heeft nauwelijks blessures opgeleverd op clubniveau.” Nu is het voor Slot en co hopen dat dat zo blijft tot het einde van het seizoen.

Feyenoord gaat het nog lastig krijgen in de titelrace

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
624+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie