‘Ajax stelt fans teleur op transferfront’

Foto: ‘Ajax stelt fans teleur op transferfront’

Freek Jansen verwacht voorlopig maar één inkomende transfer bij Ajax. Na Gerónimo Rulli lijkt er alleen nog een verdediger op komst, tenzij spelers als Mohammed Kudus en Edson Álvarez vertrekken. Dat zou dus betekenen dat er géén nieuwe rechtsbuiten komt.

In eerder stadium werd Ajax gelinkt aan een handvol aankopen, maar stelt de journalist van Voetbal International: “Als er niets vertrekt, zal het alleen een centrale verdediger zijn. Voorlopig is het stil rond Álvarez en rond Kudus ook. Dat is even afwachten. Als ze die spelers laten gaan, willen ze er wel gelijk de hoofdprijs voor hebben. Een verdediger gaat er komen.”

Verbazing na Blind-exit

Daley Blind is vooralsnog de enige Ajacied die is vertrokken. Jansen zet grote vraagtekens bij deze kwestie. “Wat ik absoluut niet snap bij Ajax, is dat er niemand binnen de organisatie even voor de camera is verschenen. Van der Sar, Hamstra of Huntelaar heeft niet even de handschoen opgepakt en voor de camera gezegd: zo en zo is het met Blind gegaan, dit is de oplossing en we gaan door.”

“Ze doen allemaal niks en dan moet Schreuder het op de eerste persconferentie als een soort belegering ondergaan”, vervolgt de Ajax-watcher. “Vanuit Ajax hoor je heel erg dat het niet alleen de trainer is en dat het breed gedragen is. Dan kan de algemeen directeur ook wel voor de camera uitleggen hoe het zit. Het is een repeterend probleem bij Ajax.”

Is dat voldoende?

  • Ja
  • Nee
795+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie