‘Te Kloese gaat los met méér dan 100 miljoen’

Foto: ‘Te Kloese gaat los met méér dan 100 miljoen’

Feyenoord en algemeen directeur Dennis te Kloese kunnen vermoedelijke een drukke zomer verwachten. Veel topspelers dreigen te vertrekken, waardoor de Rotterdammers de knip zullen moeten trekken om adequate vervangers te halen. Daarvoor zijn de nodige miljoenen beschikbaar weet Feyenoord-watcher Mikos Gouka.

Veel transfermiljoenen voor Feyenoord

Feyenoord staat momenteel stevig op de tweede plaats in de Eredivisie en dat houdt in dat het volgend seizoen opnieuw Champions League-voetbal gaat spelen. Gouka stelt in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad dat de Rotterdammers daar een mooi bedrag voor krijgen. “PSV gaat ervan uit dat het zo’n 45 miljoen euro gegarandeerd binnenkrijgt. Voor Feyenoord zal dat gelijk of iets minder zijn.”

De Feyenoord-watcher weet dat de Rotterdammers daarnaast nog flink wat geld op zak hebben. “Het geld van de Champions League-campagne van dit seizoen is niet of nauwelijks aangebroken, in de winter zijn er geen spelers gehaald. Dus er is echt behoorlijk wat geld. Daar komt ook nog de verkoop bij van bijvoorbeeld Wieffer, Hartman, Gimenez, Geertruida; noem maar op.”

Feyenoord kan niet mee in salarissen van Ajax en PSV

Wel plaatst Gouka nog een kanttekening bij inkomende transfers van Feyenoord in de aankomende zomer. “Er is straks behoorlijk wat geld, maar het is bij Feyenoord nog niet zo dat ze iedere euro die binnenkomt ook kunnen uitgeven. Er liggen nog steeds afspraken uit het verleden die ze beperken om echt grote dingen te doen op de transfermarkt.” Volgens de voetbaljournalist kan Feyenoord nog niet wedijveren met de salarissen van Ajax en PSV. “Het is niet zo dat ze deze zomer zomaar allerlei spelers kunnen halen die beter zijn dan de spelers die ze laten vertrekken. Daar staat weer tegenover dat ze Arne Slot hebben, die heeft bewezen spelers snel op een bepaald niveau te kunnen krijgen.”

Ook in de organisatie wacht Te Kloese nog een flinke klus weet Gouka. “Hij hoeft het niet alleen te doen, maar er zijn wel veel scouts vertrokken. Ze zijn wel aan het lobbyen voor nieuwe scouts, maar dat lukt nog niet zo makkelijk. Te Kloese moet de scouting aanvullen, een Head of Academy vinden, zorgen dat de schaduwlijst in orde is en ook nog zorgen dat hij Arne Slot uit de klauwen van grote clubs houdt.”

Welk bedrag moet Feyenoord komende zomer aan inkomende transfer besteden?

  • Minstens 10 miljoen
  • Minstens 20 miljoen
  • Minstens 30 miljoen
  • Minstens 40 miljoen
  • Minstens 50 miljoen
  • Meer dan 50 miljoen
4927+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie