Tannane trekt harde conclusie: “Het is droevig”

Foto: Tannane trekt harde conclusie: “Het is droevig”

Oussama Tannane heeft een sneer uitgedeeld aan NEC. De Nijmegenaren zijn dit seizoen moeilijk te verslaan, maar zelf scoren is daarentegen ook een groot probleem.

“Het is droevig dat een verdediger (Iván Márquez, red.) onze topscorer is dit seizoen”, erkent Tannane in gesprek met De Gelderlander. “Maar ik vind niet dat we slechte aanvallers hebben. Goals maken is een kwaliteit, maar ook een stukje geluk. Onze spitsen hebben dat een beetje nodig. Als ze eenmaal scoren, krijgen ze vertrouwen en dan weet ik zeker dat het goed komt.” 

Tannane vervolgt: “We moeten van elkaar eisen dat we de komende drie wedstrijden tegen Excelsior, Sparta en Go Ahead Eagles winnen. We zijn ongeslagen gebleven tegen bijna de gehele subtop en Feyenoord. We moeten alleen nog maar omhoog kijken, maar niet te makkelijk denken over de duels met clubs uit het rechterrijtje. Dan kan het een heel leuk seizoen worden.”

WK

De NEC-ster hoopt de komende tijd een plek in de WK-selectie van Marokko af te dwingen. Of dat realistisch is? “De Marokkaanse selectie bestaat uit spelers van best wel grote clubs. Misschien heeft de bondscoach dat liever dan een speler van NEC, die hij dan wellicht onderschat. Het is best lastig om mezelf hier te bewijzen. Het is makkelijker voetballen bij pakweg Olympique Marseille, waar je ploeggenoten hebt die veel verder zijn. Niets ten nadele natuurlijk van NEC.”

TIP: Eindigt NEC-Excelsior in 2-1? Win acht keer je inleg via Unibet!

Gaat NEC in het linkerrijtje eindigen?

  • Ja
  • Nee
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie