‘Supersub’ Dessers: “Werd zwart voor mijn ogen”

Foto: ‘Supersub’ Dessers: “Werd zwart voor mijn ogen”

Cyriel Dessers heeft Feyenoord zondagmiddag de winst bezorgd in het uitduel met Sparta Rotterdam. In blessuretijd sloeg de ingevallen spits toe vanuit een hoekschop: 0-1.

Wedden op Feyenoord? Maak een account aan bij bet365 en krijg een bonus van 100 euro!

Dessers is blij met zijn bevrijdende doelpunt. “Na RKC heb ik een slechte nacht gehad, dat kan ik wel zeggen”, beaamde de spits in gesprek met ESPN. “Het zou eigenlijk niet mogen, maar daar heb ik wel twee, drie dagen last van gehad. Daarna heb ik de knop omgezet. Dat is het lot van een spits. Dan moet je klaar zijn om de volgende belangrijke kans erin te schieten. Vandaag heb ik goed gereageerd en me niet daardoor naar beneden laten brengen.”

De Feyenoorder bleek in extremis de grote held van Feyenoord. “Ik deed helemaal niet mee aan het spel, maar ik voelde dat de bal daar ging komen. Het ging op de automatische piloot. Ik raak hem goed: zuiver en goed richting de hoek.” Daarna sloeg de euforie toe. “Deze beelden kan ik me niet herinneren, het werd zwart voor mijn ogen. Het uitvak kon ik nog net vinden.”

Dessers is blij met zijn heldenrol, maar tegelijkertijd wil hij meer. “Tot nu toe scoor ik al mijn goals in extra tijd en dan krijg je al snel het etiket van supersub. Dat wil ik het liefst niet. Maar nu ben ik gewoon blij dat ik vandaag op die manier het team heb kunnen helpen. Het was niet de mooiste wedstrijd, maar voor ons belangrijke punten.”


Linssen

De Nigeriaanse Belg was de vervanger van Bryan Linssen, die een moeilijke middag beleefde. “Er was vandaag geen bal aan”, somberde de Limburger op zijn beurt. “Om een leuke wedstrijd neer te kunnen zetten, heb je ook twee teams nodig. Dat klinkt negatief tegenover Sparta, zo bedoel ik het niet. Zij spelen voor hun een prima wedstrijd. Ze zijn niet heel gevaarlijk geworden uit hun lange ballen, maar ze zijn toch vervelend. Er hoeft er maar één fout te vallen.”

Linssen kreeg nog wel dé kans op de 0-1, maar hij stuitte één-op-één met Maduka Okoye. “Daar baal ik wel van. Ik wilde hem laag houden, maar hij kwam precies tegen de binnenkant van z’n knie aan en bleef onder hem liggen. Dat is balen.” Dat Dessers ‘m uiteindelijk wel maakte, zit hem niet dwars. “Als ik scoor, hoop ik ook dat hij blij is, want uiteindelijk is het goed voor het team. Nu deed hij het op een heel belangrijk moment en stond ik vooraan met hem te juichen. We zijn een fantastisch team en gunnen het elkaar.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Wie zou jij opstellen als spits?

  • Linssen
  • Dessers
103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie