Stroef Jong Oranje wint moeizaam van Gibraltar

Jong Oranje is er donderdagavond niet in geslaagd om een ruime overwinning te boeken op Gibraltar. Ondanks diverse kansen kwam het team van Michael Reiziger niet verder dan een 1-0 zege.

Succesvolle start Jong Oranje in kwalificatie

Nederland was de kwalificatiefase uitstekend begonnen met vier overwinningen en een doelsaldo van 13 treffers voor en geen doelpunten tegen. Het was dan ook veelbelovend voor de ontmoeting met Gibraltar, dat nog altijd zonder punten zat. De wedstrijd ging voor Jong Oranje echter moeizamer dan gedacht.

Lastig duel met Gibraltar

Al in de derde minuut kreeg Nederland een serieuze kans via Noah Ohio, die de voorbije periode in een uitstekende vorm verkeerd. Zijn poging werd echter op tijd geblokt, waardoor de bal het doel niet bereikte. Korte tijd later was het alsnog raak. Dezelfde Ohio werkte de bal binnen en zorgde voor de openingstreffer.

Het moest ervoor zorgen dat Jong Oranje beter en sneller ging voetballen, maar Nederland bleef moeite houden om Gibraltar serieus uit elkaar te spelen. Het creëerde desondanks voldoende kansen, met onder meer mogelijkheden voor Ruben van Bommel en Dirk Proper. Beide talenten waren echter niet scherp genoeg.

Ook in de tweede helft zette het elftal van Reiziger nog een aantal keer behoorlijk aan. Naast het feit dat het Jong Oranje ontbrak aan het nodige geluk, stond Bradley Avellano als doelman van Gibraltar eveneens voortdurend in de weg. Het resulteerde erin dat Nederland met een kleine overwinning het duel afsloot.

Scoreverloop: 1-0 (12′) Noah Ohio

Is Ohio goed genoeg voor het Nederlands elftal?