Spanning bij Ten Hag: “Nog nooit op Wembley geweest”

Foto: Spanning bij Ten Hag: “Nog nooit op Wembley geweest”

Erik ten Hag staat zondagmiddag in zijn eerste finale als trainer van Manchester United. De trainer maakte een valse start, maar heeft zijn team een paar maanden later op prijzenkoers. De League Cup-finale wordt hoe dan ook speciaal voor Ten Hag.

Erik ten Hag gaat in de Engelse pers dieper in op zijn eerste finale als trainer van Manchester United. Voor de trainer is er nóg een eerste keer: nog nooit was Ten Hag in het Wembley. “Ik ken het stadion alleen van de televisie. Ik kijk ernaar uit om daar langs de lijn te staan.”

De trainer erkent ook dat de finaleplek leeft binnen de spelersgroep. “Het winnen van een prijs doet veel met een groep, maar laten we er eerst maar voor zorgen dat we die winnen. We hebben nu de kans en verder dan dat denk ik niet. Dat heeft ook geen zin, want het helpt je niet.”

Ten Hag staat voor eerste Wembley-duel

Wat volgens de trainer wel van waarde is? “Het gaat om focus. Zondag hebben we de kans en moeten we er alles aan doen om die trofee mee naar Manchester te nemen.”

De laatste keer dat Manchester United een prijs omhoog kon houden, dateert uit 2017. Destijds won het onder José Mourinho de Europa League-finale (van Ajax, red.).

Ten Hag merkt op dat de druk van buitenaf het grootste wordt op het moment dat de prestaties onder Sir Alex Ferguson het onderwerp van gesprek zijn. “Soms is het wel moeilijk voor de spelers omdat er telkens wordt verwezen naar de grote historie van de club, waar oud-spelers erg succesvol zijn geweest.”

Ten Hag wint zijn eerste prijs met Manchester United!

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wint Manchester United van Newcastle?

  • Ja
  • Nee
213+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie