Spaanse media: ‘Probleem voor Frenkie de Jong’

Foto: Spaanse media: ‘Probleem voor Frenkie de Jong’

FC Barcelona heeft donderdagavond met 5-0 gewonnen van Leganés. Een overtuigende bekerzege, maar desondanks gaan de Spaanse media massaal los over het matige optreden van Frenkie de Jong.

SPORT is zéér kritisch op de Nederlander: “Frenkie de Jong en Barcelona hebben een probleem. De Nederlander is van de baas op het middenveld en de meester aan de bal bij Ajax verworden tot een speler die moedeloos op de bal staat te wachten. Die persoon, die speler die zich verliest in de zee aan ruimte op het veld en aan vrijwel niets bijdraagt, is niet de Frenkie de Jong die Barcelona aantrok.”

De man van 86 miljoen euro (inclusief bonussen) imponeert duidelijk nog niet. “Er werd veel van hem verwacht, maar hij heeft tot op heden nog niet veel gebracht. Zijn rol binnen het team is beperkt. (…) Hij stond soms stil, alsof hij een fan was. Hij zag hoe zijn teamgenoten de bal naar elkaar speelden. Ja, hij probeerde zo nu en dan voor de bal te gaan en deel te nemen. Dat moet gezegd. Hij wilde betrokken zijn.”

SPORT claimt dat De Jong in dit systeem niet optimaal rendeert. “Hij heeft geen andere keus dan zich aan te passen en te proberen belangrijker te worden in het spel van Barcelona.”

El Mundo Deportivo
deelt hem overigens wel een compliment uit voor de pass op Lionel Messi voorafgaand aan de 3-0. AS deelt een 6 uit, maar concludeert wel dat hij nog niet op zijn plek is. Dit medium noemt zijn spel ‘onzeker’.

Eens?

  • Ja
  • Nee
1354+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie