Snoei vraagt om begrip: “Dat is geen toeval”

Foto: Snoei vraagt om begrip: “Dat is geen toeval”

Mike Snoei heeft een bewogen kalenderjaar achter de rug. De 58-jarige trainer greep op de valreep naast promotie met De Graafschap, dat hem na het seizoen op straat zette.

In 2020 werd De Graafschap al promotie onthouden door de KNVB en afgelopen seizoen ging het ondanks meerdere kansen opnieuw mis. Uiteindelijk liet de clubleiding hem vallen. “Ik ben afgelopen jaar behoorlijk aangevallen, vooral door de negatieve kritieken van De Gelderlander“, zo laat hij weten aan het zojuist genoemde medium. “Ook nu nog lees ik alleen maar dat ons voetbal het afgelopen jaar bar slecht was. We speelden boerenkoolvoetbal. Of afbraakvoetbal.”

“Alles wordt op één hoop geschoven. Dat vind ik niet terecht”, sneert Snoei. “Waren we wel gepromoveerd, dan hadden we hier waarschijnlijk ook gezeten. Alleen was de insteek dan totaal anders geweest. Het trainersvak begint steeds meer op een eendagsproduct te lijken. Het verlengen van mijn contract in februari – daar hebben de raad van commissarissen en de directie denk ik goed over nagedacht – en ontslagen worden in mei lagen nu wel heel dicht bij elkaar. Zo opportunistisch is de voetballerij. Daar heb ik soms wel moeite mee.”

Snoei zegt ‘een stukje compassie’ te hebben gemist. “Door de coronapandemie is er veel veranderd in de voetballerij. Ik heb als trainer met mijn groep anderhalf jaar in een compleet andere sportomgeving gewerkt. Daar wordt vaak te makkelijk overheen gestapt, ook door de media. Neem dit seizoen: er wordt nog geen seconde zonder publiek gespeeld of Go Ahead verliest drie thuiswedstrijden op rij. Dat is geen toeval. Willem II, thuis normaal gesproken onverslaanbaar, wint niks meer in eigen stadion. Dat is geen toeval.”

Daar voegt Snoei aan toe: “Corona en de daarbij horende maatregelen hebben veel invloed. Volksclubs, zoals Feyenoord en NAC, missen de steun van supporters net iets meer. Dat geldt ook voor De Graafschap. Ik ben een trainer die het moet hebben van teambuilding, een gezamenlijk doel. Ik wil iets creëren, met iedereen erbij. Maar door het strenge coronaregime was alles heel klinisch.”

Wint De Graafschap van VVV? Win 1.44 keer je inleg bij bet365!

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
35+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie