Sneijder: ‘Waar Noa Lang naartoe kan? Louis van Gaal zei het al..’

Foto: Sneijder: ‘Waar Noa Lang naartoe kan? Louis van Gaal zei het al..’

Noa Lang is terug in zijn vorm gekomen bij Club Brugge. Komende zomer wil hij een transfer gaan maken, maar tirades als afgelopen weekend na de derby tegen Cercle (2-2) helpen hem niet, denkt Johan Boskamp.

“Ik ken Lang nog uit de jeugd van Feyenoord”, zegt Boskamp over beelden van Lang die in de catacomben meerdere keren met ‘kanker’ scheldt. “Hij kan echt verschrikkelijk goed voetballen. De laatste weken speelt hij weer goed en heeft hij weer een actie in huis, maar afgelopen weekend sloeg hij weer door. Nu zagen we weer het oude ‘Langetje’: hij was weer aan het vloeken en doen.”

Boskamp vervolgt, in Veronica Offside: “Je moet ook niet vergeten dat Club Brugge normaal voor de titel speelt, maar nu hebben ze al negen wedstrijden op rij niet kunnen winnen. Op dit moment is hij wel de betere speler. Tegen Benfica werd hij overigens op handen gedragen, maar uit de acties die hij maakte leidden tot niets. Dan moet je toch eens gaan denken van: doe ik het wel goed zo?”

“Waar hij naartoe kan? Hij werd door Van Gaal bestempeld als een fantastische invaller”, zegt Wesley Sneijder. “Dat is denk ik zijn niveau: wel tegen Oranje aan, maar geen basis. Dit zijn wel zaken die eruit moeten. Je kan wel kwaad zijn, maar dit moet je doen bij je medespelers in de kleedkamer. Dit staat niet, je moet het niet op deze manier doen. Je kan wel boos worden, maar dus niet op een plek waar camera’s alles kunnen opvangen. Zeg het dan gewoon tegen die spelers dat ze er iedere week niets van bakken. Hij kan trouwens wel lekker ballen, hoor.”

Andy van der Meijde besluit: “Ik heb hem wel eens in de auto gehad. Het is een hele lieve jongen. Hij is wie hij is en het maakt hem allemaal niet uit. Hij geeft nergens om; hij doet gewoon zijn eigen ding. Het is ook wel een kwaliteit, want dat had Zlatan ook. Ik keur dit gedrag trouwens ook af, laat dat duidelijk zijn.”

Lang is in potentie absolute wereldtop

  • Eens
  • Oneens
711+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie