Slot ziet pijnpunten richting Twente

Foto: Slot ziet pijnpunten richting Twente

Arne Slot was blij met de drie punten die Feyenoord weghaalde bij NEC. Daar was volgens de Feyenoord-trainer ook veel mee gezegd. De manier waarop de overwinning tot stand kwam, baren kleine zorgen voor de belangrijke wedstrijd tegen FC Twente.

Vooral over de eerste helft tegen NEC was Slot ontevreden. Helemaal als de trainer het niveau van de westrijd tegen Ajax erbij pakt. “Qua uitvoering was ik zondag vele malen tevredener dan vandaag”, zei Slot na afloop tegen ESPN.

Niet alleen in balbezit was het minder overtuigend vanuit de Rotterdammers. “Afgelopen zondag heeft Ajax zes keer de bal op onze helft geraakt. Vandaag vond ik ons qua druk zetten vele malen minder. Ik heb misschien wel de slechtst mogelijke uitvoering van elf tegen tien ooit gezien. Het heeft wel geleid tot een 2-0 overwinning en de nul houden”, stelde Slot.

Feyenoord: dubbelzijdige generale voor Eredivisie-topper

Als je niet goed speelt en wel wint, dan ligt een ploeg meestal op kampioenskoers. Volgens Slot is het nog lang niet zover. “Het was niet onze beste wedstrijd. We moeten ons echt verbeteren en meer kansen gaan uitspelen. Afgelopen zondag waren we dominant in onze pressing, maar we moeten ook dominant gaan worden in ons voetbal.”

Slot hoopt ook dat het een keer in een topwedstrijd kan domineren én winnen. “Zoals we bijvoorbeeld in Groningen waren en dat moeten we ook in grote wedstrijden voor elkaar krijgen. Vandaag was het van beide niet top, maar wel voldoende om van NEC te winnen.”

Tegen FC Twente krijgen de Rotterdammers daar meteen de kans voor. “Ik heb gezegd dat de sfeer afgelopen zondag in De Kuip geweldig was. Ik verwacht aanstaande zondag in Enschede ook een serieuze sfeer. Of die gelijkwaardig is, dat zullen we zien, maar Twente-uit staat garant voor een fantastische wedstrijd om naar te kijken.”

Go Ahead Eagles
Ajax
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 2 april 2023 07:04.

Heeft Slot gelijk?

  • Ja
  • Nee
257+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie