Slot ziet enorm Ajax-voordeel: “Maar…”

Foto: Slot ziet enorm Ajax-voordeel: “Maar…”

Feyenoord-trainer Arne Slot zegt nog niet bezig te zijn met de kampioenskraker tegen Ajax. De oefenmeester stelt dat de Europa League-wedstrijd tegen Shakthar Donetsk voor gaat en dat er dan pas naar zondag gekeken moet worden. Wel stelt de oefenmeester dat Ajax een voordeel heeft ten opzichte van Feyenoord.

Feyenoord wacht zware opgave

Feyenoord was vorige week donderdag de bovenliggende partij tegen Shakhtar, maar Slot liet op de persconferentie voorafgaand aan de return weten geen gemakkelijke opgave te verwachten. “Onze jongens hebben vorige week bijna alles goed gedaan. In het drukzetten, het opbouwen en kansen creëren. Het enige minpuntje was het verdedigen van de standaardsituaties, daar viel die tegengoal ook uit. Dat was misschien ongelukkig, maar leek wel een beetje op de tegengoal die PSV tegen ons maakte. Daar komt dan nog bij dat bij Shakhtar drie spelers terug zullen keren.”

Volgens Slot kwam het vooral door het goede spel van Feyenoord dat Shakhtar niet goed oogde. “Ik had van tevoren al gezien hoe goed ze waren, maar wij hebben ze er wat minder uit laten zien. Dat had ook te maken met het feit dat we vier dagen rust gehad hadden. Dat zie je terug in de kwaliteit van de uitvoering; aan de bal. Wij zullen dus nu weer net zo goed moeten zijn.”

Feyenoord in het nadeel

Slot wilde niet nog direct vooruitblikken op de wedstrijd van zondag tegen Ajax, maar verklapte alvast wel dat Feyenoord volgens hem een nadeel heeft dat het zo kort na donderdag alweer in actie moet komen. “Maar wij hebben al heel vaak aangetoond dat we de datamodellen kunnen verslaan, maar die tonen natuurlijk wel aan dat een uitwedstrijd twee dagen na een wedstrijd de kans op een zege verkleint.”

De oefenmeester begrijpt echter wel dat de wedstrijd van zondag al enorm leeft. “Ik moest gisteren ergens zijn en toen ik terugliep, riep iemand naar me: Succes zondag. Ik vertelde dat we eerst donderdag nog moesten. Oh, tegen wie dan?, klonk het toen. Nou is dat natuurlijk geen grote steekproef, maar het zou best eens de afspiegeling kunnen zijn van hoe de meesten ernaar kijken.”

Wie zie jij zondag winnen?

  • Ajax
  • Feyenoord
  • Gelijkspel
788+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie