Slot sneert: “1-0 achter, Nijhuis scheids”

Foto: Slot sneert: “1-0 achter, Nijhuis scheids”

Arne Slot is teleurgesteld over het optreden van Feyenoord tegen FC Utrecht (1-1). Vooral de start in Stadion Galgenwaard zit de oefenmeester dwars.

Jens Toornstra, uitgerekend hij, schoot Utrecht na drie minuten op voorsprong. Aan ESPN vertelt Slot: “We hadden veel aandacht besteed aan hoe FC Utrecht zou starten, in combinatie met de scheidsrechter van dienst van vandaag. Dat we zeker in het begin niet te veel kort moesten spelen, maar als het kon, de bal wat verder moesten wegleggen. Maar we bleven tóch in dat korte spel hangen. Daar valt dan ook uiteindelijk de goal uit.”

“1-0 achter, in een uitverkocht stadion, met Bas Nijhuis als scheidsrechter: dat zijn niet de meest ideale omstandigheden om in terecht te komen”, weet Slot. “Het publiek is super fanatiek, de spelers van Utrecht ook. Dan helpt het natuurlijk als er veel is toegestaan. Dat heeft overigens niets met ons puntenverlies te maken, hoor. Maar het is niet lekker. Dan moet je zelf veel beter aan de bal zijn en veel sneller spelen om uit die duels te spelen. Ik heb in de rust ook gezegd dat ik meer spelers van ons op de grond heb zien liggen dan spelers van hen.”

Tempo te laag

Feyenoord creëerde vrijwel niets in de eerste 45 minuten, deels door een te laag tempo. Slot: “Onze wissels vielen heel goed in. Maar dat komt ook omdat zij in de eerste helft heel veel achter de bal aan moesten lopen. Dat heeft niet in de eerste helft geleid tot kansen, maar wel tot vermoeidheid. Zij lagen veel op de grond, om ervoor te zorgen dat het spel veel stil lag en dat ze op adem konden komen. Ik heb ook veel kramp gezien. Dat geeft aan dat we de eerste helft veel geïnvesteerd hebben.”

Slot wil het puntenverlies niet wijten aan het gemis van Gernot Trauner en Quinten Timber. “Vandaag stond er een elftal dat prima in staat moet zijn om deze wedstrijd te winnen. In de eerste helft vond ik dat we verdiend achter stonden, in de tweede helft hebben we er álles aan gedaan. Dat vond ik wel heel mooi om te zien, de jongens hebben tot het laatst gevochten. We hebben wederom superoffensief gewisseld. Dat leidde tot in mijn beleving de terechte gelijkmaker, want de wedstrijd is 90 minuten één kant op gegaan.”

Gaat Feyenoord de titel pakken?

  • Ja
  • Nee
458+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
7+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
24+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
11+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
29+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
209+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
45+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
81+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
182+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
72+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
666+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
149+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
40+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
316+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
704+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
120+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
190+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
316+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
326+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie