Slot reageert op loting: ‘Ze speelde fenomenaal mooi voetbal’

Foto: Slot reageert op loting: ‘Ze speelde fenomenaal mooi voetbal’

Vrijdagmiddag vond de Europa League-loting plaats. In de achtste finale van de Europa League nemen de Rotterdammers het op tegen Shakhtar Donetsk. Arne Slot reageert nu op de aankomende clash tegen de Oekraïners. 

Arne Slot geeft in de persconferentie aan dat de uitkomst van de loting niet zozeer ‘uitmaakte’: “Wat is tevreden? Er zaten alleen maar sterke en mooie ploegen in.” Wel ziet hij een voordeel met Shakhtar als tegenstander: “We spelen tegen een sterke tegenstander, maar ze spelen niet in hun eigen land. De reden waarom is natuurlijk verschrikkelijk, maar het lijkt me dat iedereen graag thuis speelt, omdat je je supporters achter je wil hebben staan. In een ander land zal dat stadion – neem ik aan, ik weet dat niet – niet helemaal vol zitten met de eigen supporters. Dus dat lijkt me aan de voorkant geen nadeel voor de uitspelende ploeg”, geeft Slot aan. 

‘Stade Rennais won een paar maanden geleden nog van ons’

Shakhtar Donetsk schakelde gister met pijn en moeite Stade Rennais uit. Datzelfde Stade Rennais dat in de winterstop nog met 2-1 van Feyenoord wist te winnen. “Stade Rennais was tegen ons in de voorbereiding wel indrukwekkend, een paar maanden geleden wonnen ze nog van ons. En die ploeg hebben zij uitgeschakeld, dus het zal ongetwijfeld een goede ploeg zijn”, aldus Slot. 

Veel informatie heeft Slot tot nu toe niet over Shakhtar: “Wat ik van ze weet, gaat nog een stukje terug. Toen Roberto de Zerbi er zat als trainer, speelden ze fenomenaal mooi voetbal. Maar dat was met andere spelers én met een andere trainer. Jongstleden heb ik ze weinig zien spelen, ook gisteravond niet.”

Verslaat Feyenoord Shakhtar?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
258+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie