Slot overweegt na nipte zege om in te grijpen op sleutelpositie

Foto: Slot overweegt na nipte zege om in te grijpen op sleutelpositie

Feyenoord won donderdagavond moeizaam met 1-0 van SC Cambuur. Het leidde tot ontevredenheid bij trainer Arne Slot, die vond dat zijn ploeg te weinig kansen creëerde. Daarnaast twijfelt de oefenmeester nog altijd over de spitspositie.

Slot was kritisch tegenover de camera’s van ESPN. “Ik vind dat wij nog meer kansen moeten creëren. Je zou misschien zeggen dat ik vind dat we ze meer binnen moeten schieten, maar dat vind ik niet. Ik vind dat wij beter aan de bal moeten zijn. Het was aan het einde nog even billenknijpen. Je hebt toch angst voor de gelijkmaker en ze kregen daar op het einde ook de kans voor. Het is gewoon geluk dat het geen 1-1 werd.”

Danilo mocht van Slot, net als tegen FC Volendam, ook tegen Cambuur in de basis beginnen. Toch wilde de oefenmeester nog niet bevestigen of de aanvaller ook de volgende wedstrijd weer aan de aftrap verschijnt of dat Santiago Giménez vanaf het begint speelt. “Het zijn beide spitsen die de goals maken, dus dat is heel prettig. Ze zitten wat dat betreft dicht bij elkaar. Je wilt uiteindelijk ook eens een spits laten staan als hij een keer niet scoort. Danilo heeft afgelopen keer wel gescoord dus iedereen denkt dat het team nu staat, maar ik kan nog niet beloven dat zondag dezelfde elf gaan spelen. Acht, negen of tien namen kun je het hele seizoen wel opschrijven, maar niet als er blessures zijn. Alleen de spitspositie is soms nog wel een keuze.”

Reactie Hartman

Matchwinnaar Hartman is zeer te spreken over diens recente prestaties, te beginnen met diens invalbeurt tegen SS Lazio (1-0 zege). “Dat was niet slecht voor mijn zelfvertrouwen. Dat doet me gewoon goed en dat resulteerde in een basisplek tegen Volendam en vandaag een goal”, aldus de linksback.

Hartman noemt zijn treffer ‘mooi’, maar erkent dat het voetballend beter moet. “We speelden vandaag niet goed, maar aan de ene kant maakt het mij niet uit, want je wint. Alleen thuis tegen de nummer zeventien moet het wel beter. Als we willen blijven staan waar we nu staan, moet ons spel wel beter.”

de Kuip

Eredivisie

13 november 2022

16:45

Feyenoord
Excelsior
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 13 november 2022 16:40.

Welke spits is beter?

  • Danilo
  • Gimenez
1777+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie