Slot laat zich uit over status Zerrouki

Foto: Slot laat zich uit over status Zerrouki

Feyenoord-trainer Arne Slot kreeg tijdens de persconferentie vandaag natuurlijk ook vragen over Ramiz Zerrouki, voor wie Feyenoord zes miljoen euro klaar zou hebben gelegd. Trekt de middenvelder van FC Twente deze maand dan tóch richting Rotterdam?

Journalist Joep Schreuder van de NOS vraagt zich af ‘waarom Zerrouki nog niet is binnengehaald, terwijl hij zelf graag wil, Feyenoord wil en Slot ook wil?’ “Dat zijn allemaal aannames die je doet”, countert laatstgenoemde. “Ik denk dat de club Feyenoord al in een eerder stadium bij Ramiz is uitgekomen. Alles wat ik nu daar weer over zeg, leidt tot headlines. Ik zou het heel fijn vinden als het over Utrecht gaat. Daar moeten de jongens die ik nu tot m’n beschikking heb, en ikzelf ook, ons optimaal op voorbereiden.”

‘Noodzaak’

Zou het binnenhalen van Zerrouki vooral iets zeggen over de personele problemen op het middenveld (blessure Quinten Timber), of over de ambities van Feyenoord an sich? “Ik denk dat het nu meer een kwestie van noodzaak is, gezien de aantallen die we hebben. De grootte van de transfersommen en de grootheid van de speler die je aantrekt bepalen dan de ambitie.”

“Dat is eigenlijk ook wel kort door de bocht, maar als je de financiële mogelijkheden niet hebt om aan die ambities te voldoen, dan zal je daar op een andere manier creatief in moeten zijn”, vervolgt Slot. “Laat dat nou net hetgeen zijn wat we hier al anderhalf jaar moeten doen, omdat er in de voorgaande vijf jaar eigenlijk nooit een speler is verkocht. Dat nemen we nu mee in de financiële ‘beperkingen’ die er zijn. Ik weet dus niet of het eerlijk is of de hoogte van de transfersom gaat bepalen wat onze ambitie is.”

Johan Cruijff ArenA

Eredivisie

14 januari 2023

21:00

Ajax
Twente
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 januari 2023 21:05.

Zerrouki zou voor Feyenoord gelijk een van de beste spelers zijn

  • Eens
  • Dat is overdreven
1001+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie