‘Slot heeft één reden voor basisplek Bijlow’

Foto: ‘Slot heeft één reden voor basisplek Bijlow’

Het lijk haast niet meer voor te stellen dat trainer Arne Slot doelman Timon Wellenreuther nog gaat passeren. De Duitser maakte ook zondag weer een uitstekende indruk in de bekerfinale tegen NEC. Bij Studio Voetbal kan men echter nog wel één reden bedenken waarom Slot in de resterende wedstrijden alsnog voor Bijlow gaat kiezen.

Slot staat voor keuze tussen Wellenreuther en Bijlow

“Het verhaal wordt stiekem steeds bijzonderder”, begint Van Hooijdonk aan tafel van het praatprogramma over de uitmuntende prestaties van Wellenreuther. “Waarom zou je hem er nog uithalen, eigenlijk?”, vraagt presentator Sjoerd van Ramshorst zich af. “Nou ja, hij wordt er dus niet uitgehaald, hij blijft voorlopig gewoon staan. En hoe kun je iemand die deze prestaties neerzet, uit het elftal halen?”, vraagt ook Van Hooijdonk zich af.

Voetbalverslaggever Jeroen Stekelenburg weet wel waarom Slot mogelijk alsnog voor Bijlow gaat kiezen in het restant van de competitie. “Als hij hem eruit haalt is het een geste naar Bijlow om het EK nog te kunnen halen, toch?” Van Hooijdonk ziet ook geen andere optie. “Er is verder geen enkele reden.”

Wellenreuther naar PSV?

Stekelenburg stelt wel dat een dergelijke keuze een vertrek van Wellenreuther in kan leiden. “Je hebt wel het idee dat, wie volgende week speelt, dat is wel een beetje de keuze van Arne Slot voor volgend jaar.” De Duitse doelman heeft al aangegeven te willen vertrekken als hij volgend seizoen geen eerste doelman is en wordt onder meer in verband gebracht met PSV. Algemeen directeur Marcel Brands is te gast in het praatprogramma, maar wil er weinig over loslaten. “Goeie keeper, maar ik heb hem niet gesproken.” Brands stelt dat transferzaken niet zijn portefeuille is. “Dat doet Earnest (Stewart, red.).”

Moet Slot Wellenreuther gewoon laten staan?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, moet Bijlow op doel zetten
1718+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie