‘Sleutelspeler Timber is toptalent’

Foto: ‘Sleutelspeler Timber is toptalent’

Jurriën Timber heeft een bijzonder goed kalenderjaar achter de rug. Hij brak definitief door bij Ajax en is inmiddels niet meer weg te denken uit de verdediging van de Amsterdammers. Maar de jongeling ging óók met het Nederlands elftal mee naar het EK.

TIP: Jacks.nl is live en biedt zowel sportweddenschappen als een online casino aan. Waag een gokje bij Jack’s!

De Amerikaanse tak van ESPN heeft een lijstje samengesteld van toptalenten die weleens hun grote mondiale doorbraak kunnen beleven in 2022, met daarop de naam van Timber. “Hij is duidelijk een van de verdedigers in het Europese voetbal die zich het snelst aan het verbeteren is”, schrijft het medium.

“Efficiënt verdedigingsduo”

Men vervolgt: “Timber kan terugkijken op een fantastische zes maanden. Hij is een sleutelspeler in een defensie die in competitieverband nog maar vier doelpunten heeft moeten toestaan. Samen met Lisandro Martínez vormt hij een efficiënt verdedigingsduo, waardoor de goed gewaardeerde Perr Schuurs op de bank moet plaatsnemen.”

De Ajacied wordt geprezen om zijn handelingssnelheid, zijn ‘excellente concentratie’ en zijn verdedigende ingrepen: “Hij is ook sterk aan de bal en door zijn wendbaarheid kan hij vaak doorstomen richting het middenveld.”

De lijst van ESPN bestaat verder uit: Adam Hlozek (Sparta Praag, aanvaller), Gabriel Martinelli (Arsenal, aanvaller), Odilon Kossounou (Bayer Leverkusen, verdediger), Tino Livramento (Southampton, verdediger), Tyler Morton (Liverpool, middenvelder), Jesper Lindström (Eintracht Frankfurt, middenvelder), Kamaldeen Sulemana (Stade Rennais, vleugelaanvaller), Yuri Alberto (Internacional, aanvaller) en Gabriel Veron (Palmeiras, aanvaller).

Verdien 2.25 keer je inleg als Ajax de nul houdt tegen Benfica (in de Champions League)!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Groot talent?

  • Zeker
  • Mwah
202+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie