Senegal houdt hoop op eerste Afrika Cup-titel met nieuwe finaleplaats

Foto: Senegal houdt hoop op eerste Afrika Cup-titel met nieuwe finaleplaats

Senegal heeft opnieuw de finale gehaald in de Afrika Cup. Woensdagavond was het met 3-1 te sterk voor Burkina Faso, waardoor de ploeg een herkansing krijgt om de beker te pakken.

De Senegalezen traden aan met de grote vedette Sadio Mané. Burkina Faso beschikte in de aanval over Hassana Bandé en Bertrand Traoré. Eerstgenoemde is door Ajax verhuurd aan NK Istra 1961, terwijl ook Traoré een verleden heeft bij de Amsterdammers. De arbitrage zou in dit duel een behoorlijke rol spelen. Eerst kende scheidsrechter Bamlak Tessema Weyesa een strafschop toe aan het favoriete Senegal. De VAR zag echter toch geen overtreding van de doelman en bracht de arbiter op andere gedachten. Op slag van rust wederom een penaltymoment voor Senegal, dat niet door ging. Het bleek na het bestuderen van de beelden toch geen opzettelijk hands van een Burkinese verdediger.

Doelpuntrijke tweede helft

In het tweede bedrijf kreeg de runner-up van 2019 alsnog waar het recht op had: Abdou Diallo maakte de 0-1, waarna Idrissa Gueye het duel besliste. Ibrahim Touré deed nog wat terug, maar het slotakkoord was voor Mane. Zo eindigde het duel in 1-3 en kwam er een einde aan het sprookje van Burkina Faso.

Zo krijgt Senegal een nieuwe kans om het toernooi voor de eerste keer te winnen. In de vorige editie verloor het in de finale van Algerije. In de 2002 verloor het van Kameroen na penalty’s. Laatstgenoemde land zou ook dit keer de tegenstander kunnen worden. Dan moet het in de andere halve finale wel zien af te rekenen met het Egypte van Mo Salah.

Scoreverloop: 0-1 (70′) A.Diallo, 0-2 (76′) I.Gueye, 1-2 (82′) B.Touré, 1-3 (87′) S.Mané

Wint Senegal dit keer wél het toernooi?

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie