Senegal viert feest na zege op Ecuador

Niet alleen het Nederlands elftal, maar ook Senegal heeft op dinsdagmiddag de knock-outfase van het wereldkampioenschap in Qatar bereikt. Het land kwam namelijk twee keer op voorsprong tegen Ecuador en trok de 1-2 zege uiteindelijk ook over de streep.

Ecuador maakte misschien meer indruk tegen Oranje dan Senegal, maar het waren de Afrikanen die uit de startblokken schoten in dit allesbeslissende groepsduel in Poule A. Boulaye Dia kreeg al vrij snel de kans om zijn land op een 0-1 voorsprong te zetten. Hij zocht de verre hoek, maar vond die niet, want zijn inzet verdween voorlangs.

De tegenstander speelde vooral rustig en gedisciplineerd, maar vlak voor het rustsignaal ging het mis. Piero Hincapié kwam wel heel onbesuisd in op Ismaila Sarr en de scheidsrechter van dienst (Clément Turpin) kon niet anders dan naar de strafschopstip wijzen. Het slachtoffer zelf, Sarr dus, ging achter de bal staan en scoorde: 0-1.

Twee doelpunten na rust

In de tweede helft leunde Senegal achterover in de hoop een ticket voor de achtste finales van het WK te veroveren, waar Ecuador juist aanvallende intenties toonde. En die werden in de 68e minuut beloond: Moises Caicedo was het eindstation bij een corner van Felix Torres en dus stond het 1-1.

Heel lang konden de Zuid-Amerikanen echter niet ‘genieten’ van de gelijke stand, want twee minuten later was het captain Kalidou Koulibaly die voor een groot feest zorgde bij ‘zijn’ Senegalezen: de verdediger van Premier League-topclub Chelsea verschalkte doelverdediger Hernán Galíndez met een schot van dichtbij. Daarna ging Ecuador met man en macht op zoek naar de 2-2, maar die werd niet gevonden.

Scoreverloop: 0-1 (44′) I. Sarr, 1-1 (68′) M. Caicedo, 1-2 (70′) K. Koulibaly