Schreuder wars van supporterskritiek: ‘Wij moeten rustig blijven’

Foto: Schreuder wars van supporterskritiek: ‘Wij moeten rustig blijven’

Ajax leed dinsdagavond een onthutsende 1-6 nederlaag tegen Napoli. Het betekende voor de Amsterdammers al de vierde wedstrijd op rij zonder zege. Duels met Liverpool (2-1) en AZ (2-1) gingen verloren, terwijl afgelopen weekend Ajax niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Er lijkt dan ook sprake van een crisis bij Ajax.

Dat ontkende trainer Alfred Schreuder dan ook niet na afloop van het duel op de persconferentie. “Natuurlijk. Dit is niet goed. Of je het dan crisis noemt of wat dan ook, dat maakt me niet uit. Het is duidelijk dat het niet goed is. Liverpool kun je verliezen, maar de manier waarop je vandaag verliest is niet goed. Het was een moeilijke en pijnlijke avond. Het was Ajax-onwaardig, zeker na de 1-4.”

Kritiek op Schreuder

Opmerkelijk genoeg wisselde Schreuder niet direct na rust nadat zijn ploeg al met 1-3 achterstond. Het kwam de oefenmeester op de hoon van het publiek te staan, maar Schreuder verdedigde zijn keuze. “Ik vond dat het elftal het recht kon zetten. Dat dacht ik tenminste. Vandaar dat ik niet gewisseld heb.” 

In de tweede helft klonken zelfs de geluiden Schreuder, rot op! vanaf de tribune, maar voor een vroegtijdig ontslag vreest de oefenmeester niet. “Het is logisch dat dat gebeurt na een Ajax-onwaardige avond. Maar wij moeten rustig blijven.” Schreuder trekt zich dan ook niet al teveel aan van de kritiek van de supporters. “Nee, echt niet. Het is zonde dat dit gebeurt, maar ik zal altijd rustig blijven en dit analyseren met de spelers om te tonen dat dit niet kan. En de manier waarop ook niet.”

TIP: Wint Ajax wel op bezoek Napoli? De odd is 4.60!

Haalt Schreuder de kerst?

  • Ja, krijgt het wel weer op de rails
  • Nee, wordt vroegtijdig ontslagen bij Ajax
148+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie