Schreuder verschaft duidelijkheid over Berghuis richting Klassieker

Foto: Schreuder verschaft duidelijkheid over Berghuis richting Klassieker

Er waren de afgelopen dagen wat geluiden dat Steven Berghuis het pikante weerzien met Feyenoord misschien wel over zou gaan slaan, maar daarvan is absoluut geen sprake. Dat meldt trainer Alfred Schreuder op de persconferentie vandaag.

De afgelopen duels miste Berghuis door ziekte. “Maar hij voelt zich goed en is fit. Hij heeft goed getraind deze week”, aldus Schreuder. Zowel Feyenoord als Ajax zou ‘zich zorgen maken om Berghuis’, die zoals bekend in Rotterdam kop van Jut is, maar dat gaat dus niet betekenen dat de linkspoot niet meereist naar De Kuip.

Feyenoord-trainer Arne Slot nam Berghuis tijdens zijn voorbereiding ook ‘gewoon’ op in zijn verwachte basiself van Ajax. “Hij stond op het middenveld, maar kan ook als rechtsbuiten spelen”, weet Slot. “In het rood schreven we alle alternatieven op die Ajax nog had. Als je alleen al naar de voorhoede kijkt, met Conceiçao, Tadic, Brobbey, Kudus en Berghuis die daar nog kan spelen, dan kun je het over een favorietenrol hebben, maar is het zo dat we heel veel respect hebben voor de kwaliteiten van de tegenstander.”

Schreuder moet puzzelen

Wie er zondag níét bij is, is de geschorste Devyne Rensch. “Calvin Bassey naar het centrum en Owen Wijndal op linksback is een optie, maar ook Edson Alvárez zou centraal kunnen spelen, dus dat zullen we zondag gaan zien”, houdt Schreuder zijn kaarten nog even tegen de borst.

De Ajax-trainer besluit: “Voor mij is het geen cruciale wedstrijd. Maar iedere wedstrijd die wij spelen moeten wij spelen om te winnen. We staan een aantal punten achter maar we willen kampioen worden. We kunnen hier een grote stap zetten om de titel binnen te gaan halen.”

Wint Ajax in De Kuip?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Verstandig om Berghuis ‘gewoon’ mee te nemen?

  • Ja
  • Nee
1474+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie