Schreuder over Ihattaren: “Geen persoonlijke nederlaag, Ajax heeft er alles aan gedaan”

Foto: Schreuder over Ihattaren: “Geen persoonlijke nederlaag, Ajax heeft er alles aan gedaan”

Alfred Schreuder baalt dat Mohamed Ihattaren niet is opgebloeid bij Ajax. Dat de koopoptie van de Juventus-huurling niet wordt gelicht, ziet de trainer niet als een nederlaag voor de Amsterdammers.

Vlak voor de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Rangers FC, maakte Ajax via de officiële kanalen bekend dat het Ihattaren geen contract aanbiedt. “Dat is besloten door Ajax. Wat ik ervan vind, houd ik voor mezelf, maar het is jammer hoe het gelopen is. Ik heb me daar niet mee bemoeid”, zegt Schreuder op het persmoment.

Ihattaren maakte onder Schreuder minuten in de voorbereiding. Een geslaagde rentree zat er vervolgens niet in. “Ik zie het niet als een persoonlijke nederlaag. We hebben alles gedaan binnen Ajax, denk ik. Daarmee is denk ik alles gezegd”, hield Schreuder zijn commentaar beknopt.

Brobbey

Het is nog de vraag of Ajax in Glasgow in de gebruikelijke samenstelling start. Brian Brobbey kreeg recent in het miljardenbal de voorkeur boven Mohammed Kudus, maar de jonge spits is niet helemaal fit. “We moeten kijken hoe we ervoor staan op de training straks. Brian heeft wat lichte klachtjes, het is kijken hoe hij erop reageert. Verder is iedereen fit die mee is'”, besloot de oefenmeester.

Zie jij het mislukte Ihattaren-project als een nederlaag voor Ajax?

  • Echt wel
  • Nee, zeker niet
130+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie