Schreuder én Van Nistelrooy verrassen met opstellingen Ajax-PSV

Foto: Schreuder én Van Nistelrooy verrassen met opstellingen Ajax-PSV

Om 16.45 uur wordt er afgetrapt in de Johan Cruijff ArenA bij Ajax-PSV en beide teams beginnen toch wel met een opvallende opstelling. Althans: bij de thuisploeg is Daley Blind alwéér gepasseerd, waar Anwar El Ghazi bij de uitploeg op de bank zit.

In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal was PSV met 3-5 te sterk voor Ajax en op zijn persconferentie zei oefenmeester Alfred Schreuder daarover: “Ik denk dat we een aantal dingen heel goed hebben gedaan, maar vind dat we veel beter moeten verdedigen. In ons spel zit ingesloten dat we ruimtes weggeven en daar speelt een tegenstander op in.” Daar voegde hij snel aan toe: “Ik verwacht niet dat het zondag net zo’n doelpuntrijk duel wordt als om de Johan Cruijff Schaal. Acht goals in een topwedstrijd zijn leuk voor het publiek, maar voor een trainer is dat vaak wat minder.”

De coach van de Amsterdammers wilde nog wel wat zeggen over de tegenstander: “PSV heeft een uitstekend team, is voorin gevaarlijk en het middenveld is sterk. Ik vind ze heel stabiel ogen en vorige week hebben ze een prima wedstrijd tegen Arsenal gespeeld. Maar wij willen PSV pijn doen. Het zal een heel interessante wedstrijd worden. En als Ajax thuis speelt, zijn wij licht favoriet.”

Van Nistelrooy

Ook Ruud van Nistelrooy werd gevraagd naar de clash van een paar maanden geleden: “De Johan Cruijff Schaal is wel heel ver terug. Natuurlijk neem je het mee, maar ook weer niet heel veel. Ik denk dat je de afgelopen periode meeneemt. De wedstrijden die we gespeeld hebben en de vorm die we hebben laten zien. Het is nu gewoon een wedstrijd op zich. Dan moet je niet met de stand van toen spelen, maar dan moet je deze wedstrijd spelen. Dat gaan we ook doen.”

De voormalige topspits wilde niet reppen van een beslissend duel: “Elke 3 punten zijn belangrijk. Dit is tegen een directe concurrent, dé topwedstrijd. We hebben er heel veel zin in. We gaan ons maximaal voorbereiden om daar maximaal te presteren. We hebben een goed team om dat te kunnen doen.”

Wat denk jij?

  • Ajax wint
  • Dit wordt gelijk
  • PSV wint
221+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie