Schreuder: “Begrijp de emotie van de mensen”

Foto: Schreuder: “Begrijp de emotie van de mensen”

Alfred Schreuder heeft begrip voor de frustratie van de Ajax-aanhang. Tijdens de competitietopper tegen PSV (1-2 nederlaag) lieten zij in woord en gebaar hun afkeuren blijken.

Schreuder zag Ajax geen goede wedstrijd afwerken. “Verdedigend hadden we eigenlijk geen problemen met PSV, al was die openingsgoal natuurlijk knullig”, analyseerde hij tegenover ESPN. “Maar aan de bal hebben we gewoon veel te weinig gecreëerd. Het baltempo was te laag. Natuurlijk ben je daar teleurgesteld over.”

De Ajax-trainer vond het een offday van Ajax. “Want in de afgelopen wedstrijden hebben we het prima gedaan. We winnen van Rangers en in Waalwijk (tegen RKC, red.) hebben we in de tweede helft uitstekend gespeeld.” Hij stoort zich aan de bewering dat zijn team geen topwedstrijden wint. “Rangers schakelde PSV uit, geloof ik. Dus dat is voor ons ook een topwedstrijd. Vandaag waren we gewoon niet goed genoeg.”

Ajax verloor dit seizoen al zeven keer en dus groeit de onrust bij de fans, die zich tegen Schreuder keerden. “Natuurlijk heb ik dat ook gehoord. En ik begrijp de emotie van de mensen, en de teleurstelling. Als je 0-2 achter staat in een topwedstrijd, is dat niet goed. Ik denk dat we met zijn allen teleurgesteld zijn dat we niet goed genoeg speelden.”

Toch weigert de oefenmeester te panikeren. “Wij moeten gewoon betere prestaties neerzetten dan vandaag. Van de week was het goed, nu was het absoluut niet goed en gaan we ons focussen op de wedstrijd van woensdag tegen Vitesse. Als we daarvan winnen staan we bovenaan en dat is het doel. Er is kwaliteit genoeg om bovenaan te staan. Dat moeten we woensdag laten zien.”

Is hij de juiste man voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
172+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie