Schöne en Meijer reageren op rode kaart Tannane

Foto: Schöne en Meijer reageren op rode kaart Tannane

Oussama Tannane liet zich vanmiddag in de Gelderse Derby tegen zijn oud-werkgever Vitesse weer van zijn slechtste kant zien; de NEC-spelmaker kreeg al in de beginfase een directe rode kaart. Toch bleef het 0-0.

“Hoe boos ik op hem ben? Dat vertel ik hem zelf wel, dat ga ik niet hier doen”, reageert trainer Rogier Meijer na afloop, bij ESPN. “Hij was schuldbewust en teleurgesteld, dat is op dit moment het belangrijkste. Het is al gebeurd, ik draai het niet meer terug. Tijdens de wedstrijd ben ik er niet meer zo mee bezig geweest.”

“Oussama is iemand die op het randje speelt, maar dit was erover. Dat is niet goed, nee. Oussama is schuldbewust en we moeten weer door. Spelers hebben hun voors en hun tegens. Een voordeel van Oussama is dat hij vuur in de ploeg brengt. Vandaag was dat vuur alleen te heet.”

‘Ook weleens boos op mijn kinderen en die vergeef ik daarna ook’

De KNVB zal Tannane nog een schorsing gaan geven, NEC zelf niet. “Dat gaat niet gebeuren. Ik vergeef hem, ja. Ik ben vergevingsgezind. Ik ben ook weleens boos op mijn kinderen en die vergeef ik daarna ook”, aldus Meijer, die vond dat Maximilian Wittek voor zijn charge gelijk na de kaart van Tannane ook rood had moeten krijgen. “Ik weet niet wat de overwegingen zijn op zo’n moment, maar dit is normaal gesproken ook gewoon rood.”

Schöne: ‘Ous weet dat het niet heel slim was’

Ook Lasse Schöne vergeeft de heetgebakerde technicus. “Dit was iets in de heat of the moment. Het is de eerste keer dit seizoen dat hij bij een opstootje betrokken raakt. Wat daarvoor bij andere clubs is gebeurd, maakt me niets uit. Het gaat erom wat hij hier doet. Hij is heel belangrijk voor ons. Natuurlijk weet hij ook wel dat dit niet heel slim was, maar dan moeten anderen opstaan en keihard werken. Dat hebben we gedaan.”

PSV Eindhoven
Vitesse
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 januari 2023 19:58.

Minstens drie duels schorsing zou terecht zijn

  • Eens
  • Dat is overdreven
200+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie