Savio lyrisch over ‘inspirerende’ PSV-ploeggenoot

Foto: Savio lyrisch over ‘inspirerende’ PSV-ploeggenoot

PSV haalde in de transferzomer Savio op huurbasis binnen, nadat hij door de City Football Group weg werd gehaald bij Atlético Mineiro. Tot dusver moet de jongeling het doen met korte invalbeurten, maar dat had hij van tevoren ook wel verwacht van zijn beginweken.

“De mensen hier bij PSV hebben waargemaakt wat ze me hebben beloofd. Dat vind ik heel mooi. Er is mij, voordat ik hierheen kwam, een bepaald beeld voorgehouden hoe het ongeveer zou kunnen gaan met mij in dit seizoen. Nou, het is helemaal uitgekomen. Ik heb tijd nodig om me aan te passen, maar krijg kansen om te groeien”, vertelt Savio dankbaar, in het Algemeen Dagblad.

Dat hij enkel Spaans (en een klein beetje Portugees) spreekt, is voor Savio soms wel lastig. “Met Xavi Simons kan ik wel volledig communiceren en ik ben heel dankbaar dat hij er is. Hij probeert me op en naast het veld met alles te helpen. Xavi is voor mij absoluut een voorbeeld en omdat hij vloeiend Portugees spreekt, gidst hij me op veel gebieden.” Hij noemt Simons ‘een inspirerende professional’. “Dat heeft Xavi bij PSG en FC Barcelona allang gezien. Het moet machtig zijn om tussen de grootste spelers op aarde te voetballen.”

Droom

Savio besluit: “Wie een voorbeeld voor me is? De carrière van Rodrygo spreekt me enorm aan. Met hem ooit bij Real Madrid spelen, dat is een droom. Maar ik ben zo ver nog lang niet en moet eerst hier mezelf bewijzen.”

TIP: Verdien 4.20 keer je inleg als PSV gelijkspeelt tegen sc Heerenveen!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Savio moreira (@savinho)

Savio wordt een doorslaand succes bij PSV

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
50+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie