Rummenigge haalt keihard uit naar Chelsea, Juve en Barça

Foto: Rummenigge haalt keihard uit naar Chelsea, Juve en Barça

Karl-Heinz Rummenigge heeft flink uitgehaald geuit om meerdere Europese grootmachten. De voormalig voorzitter van Bayern München toont zich kritisch tegenover FC Barcelona, Juventus en de grote Premier League-clubs.

In gesprek met Corriere dello Sport kwam de afgelopen transferwindow ter sprake. Niet verrassend ging het dan al snel over de Engelse clubs. “Engelse clubs geven bizarre bedragen uit op een irrationele manier”, aldus de 67-jarige Rummenigge, die dertig jaar in het Bayern-bestuur zat. “Ze maken ongelooflijke fouten, de markt is daar totaal opgeblazen. Chelsea heeft honderden miljoenen uitgegeven en staan nu tiende op de ranglijst, het is absurd. De globalisering van de markt heeft een gigantische ongelijkheid gecreëerd.”

Financial Fair Play

Bayern was twee jaar geleden dan ook fel tegen de plannen van de Super League. “Het is geen toeval dat het een idee was van drie clubs die kampen met enorme liquiditeitsproblemen”, verwijst Rummenigge naar Juventus, Barcelona en Real Madrid. “De Super League is niet de oplossing. De Financial Fair Play-regels moeten strikter. Clubs staan onder constante druk van de fans en de media om geld uit te geven, maar voetbal is de enige industrie die continu verliest draait.”

Rummenigge heeft weinig goede woorden over voor Juventus, dat recent na financiële misstanden een straf kreeg van vijftien punten in mindering. “Ik kon niet geloven wat Juventus gedaan heeft. Ik heb nog nooit in mijn leven zoiets gehoord. Ze zijn een topclub in Italië en Europa, maar hebben een ongelooflijke eigen goal gemaakt.”

Barça

Ook Barcelona maakt er een potje van. Voorzitter Joan Laporta ligt onder vuur vanwege een vermeende betaling aan de voormalige vice-president van het Spaanse arbitragecorps, Enriquez Negreira. “Ik moest lachen toen ik het nieuws zag, maar het verrast me niets”, stelt Rummenigge. “Altijd als wij in Spanje speelden, kreeg ik een vreemd gevoel. Dit zijn onacceptabele zaken, die verder gaan dan de nationale competities. Dit moet onderzocht worden met alle ernst en respect.”

Terechte kritiek?

  • Ja, natuurlijk
  • Rummenigge zelf was ook niet brandschoon….
415+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie