Ron Jans wijst oorzaken ineenstorting FC Twente aan

Foto: Ron Jans wijst oorzaken ineenstorting FC Twente aan

Lange tijd dacht men bij FC Twente dat men misschien wel stiekem mee kon gaan doen om de titel in de Eredivisie, maar de laatste weken is de klad er enorm ingekomen. Afgelopen weekend werd er met 3-3 gelijk gespeeld tegen sc Heerenveen, in de eigen Grolsch Veste.

“De blessures hebben zeker niet geholpen”, zegt Ron Jans als hij gevraagd wordt naar de oorzaken van de vormcrisis. “Als Zerrouki en Sadílek fit zijn, is dat een geweldig koppel. Sadílek heeft al veel gemist en Zerrouki was geschorst, heeft ook veel aan zijn hoofd gehad”, doelt Jans op de Feyenoord-transfergeruchten, in Studio Voetbal.

“Het allerbelangrijkste – en daar zijn we zelf schuldig aan – is dat het verwachtingspatroon veel te hoog was. Je kunt het bescheidenheid noemen, maar ik noem het realistisch: we wilden kampioen worden, maar zagen onszelf niet als kampioenskandidaat. Het was al mooi om erbij te zijn en hadden het gevoel dat het lang kon duren. Anderen laten nu minder punten liggen, terwijl wij dat meer doen.”

Tal van redenen te bedenken

“Er is nooit één reden, maar ik zie wel een aantal dingen. Er is een verschil of je thuis het publiek achter je hebt of niet, dat helpt echt. Als Pröpper geblesseerd is of uitvalt, mist er toch iets achterin, omdat de organisator en leider weg is. We hebben goede buitenspelers, maar in de uitwedstrijden is ook dat minder. Daardoor scoort de spits weer minder. Dus zeg het maar, ik kan er mijn vinger niet helemaal op leggen”, vervolgt Jans.

Heeft de aankondiging van Jans dat hij na dit seizoen weggaat ook bijgedragen aan de downfall? “Na de wedstrijd tegen PSV was ik boos. Ik heb gezegd: luister, tot het einde van het seizoen ben ik de trainer en ik doe er alles aan om het zo goed mogelijk af te sluiten. Het leeft enorm bij mij. Misschien was het een goed moment om dat aan te geven. Ik denk ook dat spelers veel bezig zijn met hun eigen toekomst.”

Fortuna Sittard Stadion

Eredivisie

11 maart 2023

18:45

Fortuna Sittard
Twente
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 11 maart 2023 18:44.

Gaat FC Twente in de top vijf eindigen?

  • Ja
  • Nee
308+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie