Real Madrid geeft Liverpool ook tijdens return geen kans

Foto: Real Madrid geeft Liverpool ook tijdens return geen kans

Real Madrid heeft zich eenvoudig geschaard bij de laatste acht in de Champions League. In eigen huis kwam de grote voorsprong tegen Liverpool geen moment in gevaar. In de tweede helft wisten de Spanjaarden ook dit duel te winnen.

Real niet in de problemen tegen Liverpool

Op papier blijft het treffen tussen Real Madrid en Liverpool natuurlijk een topaffiche, maar door de 2-5 op Anfield leek er van spanning weinig sprake meer. Of konden de Engelsen nog een wonder realiseren in het Santiago Bernabéu? Dat probeerden ze met Cody Gakpo als nummer tien. Hij moest spits Darwin Núñez voeden, waarbij Mohamed Salah en Diogo Jota van de zijkanten kwamen. Top opluchting van Real had het Karim Benzema weer terug, die in Liverpool er twee maakte. De Franse spits miste het LaLiga-duel met Espanyol afgelopen weekend.

Veel kansen in eerste helft

Liverpool probeerde al snel een opening te creëren. Salah bracht Núñez in stelling, maar de Uruguayaanse spits schoot recht op Thibaut Courtois af. De Koninklijke nam vervolgens het initiatief. Vinícius Júnior kreeg een enorme kans bij de tweede paal, zijn landgenoot Alisson Becker redde echter op fraaie wijze. Daarna waagde het pogingen van wat grotere afstand. Eduardo Camavinga raakte daarbij de lat, terwijl Luka Modric rakelings over schoot.

Het spel golfde heen en weer, wat veel kansen opleverde. Núñez testte Courtois wederom, dit keer kon de Belg maar net zijn hand er tegen de bal krijgen. Daarna meldde ook Gakpo zich voor het eerst. Hij schoot hard vanaf de rechterkant, weer bleek Courtois een sta-in-de-weg. Wonder boven wonder werd er niet gescoord in de eerste helft, het tweede bedrijf zou een stuk minder kansen opleveren. Benzema kreeg nog wel een grote, maar Alisson toonde weer aan een topkeeper te zijn.

Dan toch een treffer

Na een klein uur spelen haalde Klopp Núñez en Jota naar de kant, en bracht Harvey Elliott en Roberto Firmino. Een kwartier later kreeg de Duitse manager geel vanwege aanmerkingen op de leiding. In de 78ste minuut kwam er dan toch een goal, en wel voor de gastheren. Vinícius snelt er vandoor en probeert af te maken. De Braziliaan valt daarbij wat knullig, maar weet het leer wel knap bij Benzema te krijgen, die makkelijk kon intikken: 1-0. Hij leek net ervoor geblesseerd te raken, mogelijk is het toch weer de enkel die opspeelt. De Franse topschutter werd vervolgens ook gewisseld.

Het bleef bij deze ene treffer, ondanks dat Real nog wat aandrong in de slotfase. Een VAR-moment na hands van Konstantinos Tsimikas leverde dan toch geen penalty op. Zo blijft de ploeg van Carlo Ancelotti in de race om de cup met de grote oren te prolongeren. Liverpool heeft enkel de Premier League nog dit seizoen, waarin het ook niet bepaald goed draait.

Scoreverloop: 1-0 (78′) K.Benzema

Zie je Real als grote kanshebber voor de CL-winst?

  • Zeker wel
  • Dat niet
108+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
24+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
16+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
16+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
10+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
187+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
77+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
28+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
134+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
51+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
73+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
415+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
180+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
271+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
713+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
164+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8608+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1930+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3244+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
541+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
956+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie