Putin-spandoek bij Sparta: ‘Dat doet mij heel veel’

Foto: Putin-spandoek bij Sparta: ‘Dat doet mij heel veel’

Vanmiddag hing er op Het Kasteel bij Sparta versus PSV (1-2) een spandoek met de tekst ‘Stop Putin’, gericht op de premier van Rusland die met zijn leger Oekraïne is binnengedrongen. Voormalig speler en Oekraïner Evgeniy Levchenko, tegenwoordig voorzitter van spelersvakbond VVCS, was aanwezig in Spangen.

Er sierden ook nog enkele Oekraïense vlaggen en een blauw-geel gekleurde aanvoerdersband in het stadion. “Je hebt vandaag wel gezien dat Adil Auassar met deze band heeft gespeeld. Die band staat symbool voor Oekraïne en wij gaan voor kinderen in Oekraïne geld inzamelen en kinderen helpen. Dus heb ik mijn shirtje (van het nationale team van Oekraïne, red.) uit de doos getrokken en dacht: Ik ga er alles aan doen om zoveel mogelijk aandacht hierop te vestigen.”

Levchenko vervolgt op ESPN: “De afgelopen 72 uur waren krankzinnig. Heel veel berichten gehad en heel veel mensen in Oekraïne in gesproken en voornamelijk heel veel regelen, omdat mijn tante nog steeds daar is en niet weg kan. Ik probeer een zo goed en volledig mogelijk beeld hier te schetsen en probeer zoveel mogelijk mensen te helpen.”

Vechten voor het land

“De eerste dagen was ik kapot, vooral omdat je dat niet verwacht. Daarna dacht ik: Oke, we hebben twee dagen doorstaan. En ik zie vandaag letterlijk dat mensen omhoog gaan kijken en gaan vechten. Dus ze gaan vechten voor hun land”, vervolgt de oud-middenvelder. “In mijn optiek is dat echt de mooiste tactiek en wij proberen nu voornamelijk alle kinderen te helpen.”

“Het spandoek doet met mij heel veel. Ik heb de eerste helft eigenlijk gemist, omdat ik stond te demonstreren op de Dam in Amsterdam tegen de Russische agressie. En toen ik hier kwam, zag ik een vlag van Oekraïne hangen. Dat was echt mooi om te zien. Dat doet heel veel met mij, omdat ik half Rus en half Oekraïner ben. En ik ben zó blij dat zoveel mensen in Nederland nu al begrijpen hoe erg dat is. (…) Ik weet wat mij te wachten staat en weet wat ik moet doen. Wat het lastig maakt is dat de agressie niet stopt op dit moment en ik ben vrij emotioneel, nog steeds. Maar ook vastberaden om mensen in Oekraïne te helpen.”

Gokken op voetbalwedstrijden? De beste odds vind je bij bet365!

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie