PSV presenteert nieuwe trainer

Foto: PSV presenteert nieuwe trainer

Ruud van Nistelrooy staat vanaf volgend seizoen voor de groep bij PSV. De Eindhoven schrijven op hun website dat de trainer van Jong PSV een contract tekent tot de zomer van 2025. De oud-spits volgt Roger Schmidt op, die zijn aflopende contract niet verlengt. 

Van Nistelrooy is blij met de aanstelling, zo laat hij weten op de clubwebsite. “Mijn doel is altijd het hoofdtrainerschap bij PSV geweest. Ik heb jaren naar dit moment toegewerkt. Ik ben trots en overtuigd dat ik er klaar voor ben om een leidende rol in te nemen bij mijn club.”

PSV

Er was even twijfel of Van Nistelrooy wel open stond voor een hoofdtrainerschap bij PSV. De oud-topspits werd de afgelopen jaren klaargestoomd voor het grote werk. “Ik ben de afgelopen jaren intensief begeleid door de club en in het bijzonder door Toon Gerbrands (huidig Algemeen Directeur van PSV, red.). Ik had de overtuiging dat ik mijn eigen trainersloopbaan volledig kon regisseren en daarbij paste nog één seizoen extra ervaring als trainer van Jong PSV. Maar het blijkt niet te regisseren. Dit is het moment.”

Dat Van Nistelrooy toch aan het avontuur begint vanaf volgend seizoen, heeft meerdere redenen. “De aanstelling van Marcel Brands als Algemeen Directeur van PSV en het gesprek dat ik met hem voerde, hebben mij het laatste zetje gegeven om nu vol overtuiging deze stap te zetten. PSV slaat deze zomer een nieuwe weg in en daar wil ik onderdeel van uitmaken. Gesprekken met de voltallige directie en Raad van Commissarissen hebben mijn beeld over de eenheid en ambitie om op lange termijn iets bijzonders neer te zetten met PSV gesterkt. Ik ben er klaar voor om de club daarbij als hoofdcoach te leiden.”

Van Nistelrooy

John de Jong is vanzelfsprekend blij met het akkoord: “Wij zijn erg blij dat Ruud ja heeft gezegd. Hij geniet het volledige vertrouwen van de huidige PSV-directie en Marcel Brands. Ruud heeft de afgelopen jaren binnen en buiten PSV enorm veel geleerd, indruk gemaakt als leider van verschillende teams en is klaar om leiding te geven aan het eerste elftal van PSV. We geloven dat de weg die we deze zomer met Ruud en de club inslaan PSV veel oplevert.”

Wint PSV van Twente? Dan win jij 1.72x je inleg!

Gaat Van Nistelrooy slagen bij PSV?

  • Ja
  • Nee
128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie