PSV mikt op drietal ‘haalbare’ versterkingen

Foto: PSV mikt op drietal ‘haalbare’ versterkingen

PSV strikte met Ricardo Pepi en Noa Lang al twee aanvallende aanwinsten, maar vervolgens is het al een tijdje stil gebleven in Eindhoven. Toch is PSV volgens technisch directeur Earnest Stewart nog niet klaar op de transfermarkt en wordt er nog ingezet op drie posities. Dat vertelt de Amerikaan in een uitgebreid interview met Voetbal International.

PSV focust zich op drie posities

Stewart geeft in het gesprek met het weekblad aan op welke posities PSV zich momenteel nog focust. “Onze focus ligt momenteel op drie posities: een rechter centrale verdediger willen we heel graag nog halen. We zullen nog een controlerende middenvelder moeten halen, door het vertrek van Érick Gutiérrez en wetende dat Sangaré nog kan vertrekken. En Xavi Simons is onlangs vertrokken, dus voor die plek richten we ons ook op een nieuwe speler.

De technisch directeur is echter niet van plan om een ‘paniekaankoop’ te gaan doen, maar sluit versterking op de backposities uit. “We kunnen niet alles in één keer doen, niet alles kan in één transferwindow. Dat kan gewoon niet. Daarom zullen we dus heel goed na moeten denken welke keuzes we maken. Op dit moment is de markt vrij rustig. Alleen we weten, net zoals elk jaar, dat de boel van het ene op het andere moment op gang kan komen. En dan moeten we goed voorbereid zijn.”

Vertrekt Sangaré wel of niet?

Het halen van een defensieve middenvelder heeft ook te maken met een eventueel vertrek van Sangaré. Een uitgaande transfer die plotseling snel plaats kan gaan vinden. “Als je dit soort afspraken maakt met een speler, dan weet je dat je afhankelijk bent. We kunnen wel morgen een deadline bij hem neerleggen, maar dat heeft geen zin. Want als een dag later een club komt en die wil het bedrag betalen, dan is hij weg.”

Stewart, die stelt dat PSV zich ook absoluut verdedigend gezien nog wil versterken, maakt zich geen zorgen om het halen van de gewenste versterkingen, maar beseft wel dat tijd een rol gaat spelen. “Met het huidige budget zou je alle drie gewenste posities kunnen invullen, tuurlijk, dat kan altijd, want dan kom je in een lagere prijsklasse terecht. Uiteindelijk draait het ook gewoon daar om: wat moeten we als club betalen voor een speler? En kan dat wel of niet in combinatie met de andere wensen? Zo ben je echt continu aan het wikken en wegen. Vier weken geleden was alles nog wat vrijblijvender, want je hebt nog voldoende tijd. Dat wordt nu steeds minder, met het oog op de belangrijke duels in augustus, en dan kunnen die keuzes ook verschuiven.”

Op welke positie moet PSV zich zo snel mogelijk versterken?

  • Centrumverdediger
  • Verdedigende middenvelder
  • Aanvallende middenvelder
1004+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie