PSV en AJAX falen op ONTPLOFTE TRANSFERMARKT | Twee Viertje met Aad #41

Foto: PSV en AJAX falen op ONTPLOFTE TRANSFERMARKT | Twee Viertje met Aad #41

PSV en Ajax zijn aan het prutsen op de transfermarkt. De grote verkopen en aankopen blijven uit in Eindhoven en Amsterdam. Bij PSV legde ze nog wel ongeveer 10 miljoen euro neer voor Ricardo Pepi, maar daar is Aad de Mos niet van onder de indruk. “Als ze Lang nog halen, hoef je alleen nog Kous erbij te halen en dan heb je Pepi Langkous”, grapt de SoccerNews.nl-analist in de nieuwste (tropische) aflevering van Twee Viertje met Aad.

Twee Viertje met Aad aflevering 41: Oranje Leeuwinnen, Saudi-Arabië, Jong Oranje, de ideale vakantie en héél veel transfers

In de nieuwste rubriek Transfertijd bespreken De Mos en presentator Eimert Pruis de laatste transfernieuwtjes en leggen ze de marktkunsten van clubs in de Eredivisie langs de meetlat. Ik had meer verwacht van PSV op dit moment. Ze hebben een probleem dat ze eerst spelers kwijt moeten raken, voordat ze aankopen gaan doen.” Het verkopen van spelers gaat alleen niet van een leien dakje. “PSV heeft natuurlijk ook financiële problemen omdat ze al drie jaar niet in de Champions League hebben gespeeld. Ik had graag Tijjani Reijnders bij PSV gezien, maar dat is nu te laat.”

Ook Ajax doet het niet goed volgens de oud-trainer van de club (die ook bij PSV coach was). Volgens De Mos is de verkoop van Jurriën Timber aan Arsenal voor om en nabij de 45 miljoen euro heel logisch en niet de verdiensten van Ajax. Aan de aankoopzijde ziet de SoccerNews.nl-analist helemaal niets. “Die Tahirovic wordt in La Gazzetta dello Sport omschreven als de baby die gehaald werd door Mourinho en nu weg mag. Als je bij Roma weg mag dan hebben ze het wel gezien hoor. Ik schat Ajax nog steeds hoger in dan Roma, dus ik zet mijn bedenkingen hierbij.”

Ontplofte transfermarkt, advies voor Reiziger en nieuw omkoopschandaal?

Verder ziet De Mos dat de transfermarkt ontploft is. Mede door Saudische dollars vliegen de spelers voor woekerprijzen over de toonbanken. “Er worden voor kneusjes tegenwoordig ook al 28 miljoen betaald. Iedereen dacht dat het niet gekker kon, maar dus wel.” De Mos ziet dan ook dat Feyenoord voor Lutsharel Geertruida heel veel zou kunnen gaan vangen. Hij heeft veel vertrouwen in de Rotterdamse leiding en ook het reilen en zeilen bij AZ kan hem wel bekoren. “Sam Beukema en Reijnders gaan ze voor grote bedragen verkopen.”

In de Stalen Snor gaat de ervaringsdeskundige (De Mos was ook trainer in Saudi-Arabië) in op de mogelijke doodsteek voor het voetbal. Daarbij onthult hij dat er mogelijk een nieuw omkoopschandaal gaat komen. Daar bovenop verklapt hij ook nog wat zijn ideale vakantie is en wat hij van de Oranje Leeuwinnen vindt. Tot slot heeft hij snoeihard advies in Raad van Aad. Check snel de video hierboven voor dit alles en nog wat meer.

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer, voetbalanalist, rekenwonder en meestervoorspeller Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, praat de voormalige coach van Ajax en PSV met presentator Eimert Pruis over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken. Hij geeft ongevraagd advies, reageert op een staalscherpe stelling en blikt vooruit op het weekend. Jij wil natuurlijk als eerste weten wat Aad te vertellen heeft. Abonneer je daarom nú op ons kanaal!

Welke club doet tot nu toe de beste zaken op de transfermarkt?

  • Ajax
  • PSV
  • Feyenoord
  • AZ
  • Andere club, ik zal op YouTube laten weten welke
443+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:51
22+
‘PSV maakt fout met Sergiño Dest’
21:40
63+
‘Bizarre Ajax-klapper in zomer’
21:30
33+
‘Xavi Simons uit Oranje-basis’
21:23
65+
‘Stuntdeal met Frimpong, Mbappé én Davies’
21:11
266+
‘PSV slaat grote transferslag’
21:02
20+
‘Paris Saint-Germain neemt zondag afscheid van Kylian Mbappé’
20:54
211+
Dit is waarom Dest niet bij PSV blijft
20:32
531+
Graham Potter wil niet naar Ajax
20:27
63+
Van Bommel: “We gaan hier zo snel mogelijk weg”
20:21
271+
‘Henderson kiest nieuwe Ajax-trainer’
20:09
351+
Opeens ‘bizarre’ Sergiño Dest-wending
20:06
21+
Opvallend: geen Florian Wirtz of Paulo Dybala in de basis
19:37
12+
Perfectionistische Pavlidis niet tevreden met eigen cijfers: ‘Assists moeten omhoog’
18:48
22+
Aston Villa-coach over Conference League-duel: ‘Grootste uitdaging van het jaar’
18:29
33+
Clubicoon Van der Maarel krijgt afscheidswedstrijd van FC Utrecht
18:00
31+
Keuzes voor de TV: Europapa of Europa League?
17:31
25+
Union Saint-Gilloise pakt de Belgische beker tegen ‘Nederlands’ Royal Antwerp
17:05
60+
Onbegrip na aankondiging Premier League prijs: ‘Hoe kan hij er niet tussen staan?’
17:00
129+
KNVB, geef Vitesse meer tijd! | Raad van Aad #42
16:42
71+
‘Onverslaanbare Real Madrid speler mist mogelijke Champions League finale’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie