PSV-blamage na wondertreffer

De eerste wedstrijd op de Eredivisie-zondag heeft meteen een grote verrassing opgeleverd. PSV ging op bezoek bij Cambuur Leeuwarden onderuit na een wonderschone treffer van Silvester van der Water. Daarna ging het helemaal mis voor de Eindhovenaren: 3-0.

De aanvaller van Cambuur Leeuwarden haalde in de loop van de eerste helft van een meter of twintig verwoestend uit. De bal draaide van doelman Walter Benítez af, die de bal nog wel even leek aan te raken. De ervaren Argentijnse doelman moest het antwoord echter wel schuldig blijven. Daar was hij niet de enige PSV’er in.

PSV

De Eindhovenaren hadden de hele wedstrijd moeite om het tempo hoog te houden. In de eerste helft liet het de thuisploeg rustig opbouwen op eigen helft en dat pakte beter uit voor Cambuur dan voor PSV.

PSV kreeg met Ismael Saibari een grote kans, maar de doorgebroken jeugdspeler kon de score in de eerste helft niet openen. Cambuur kwam beter in de wedstrijd, ging daadkrachtiger aanvallen en drukte PSV steeds verder naar achteren.

Daar kregen de Leeuwarders in de loop van de tweede helft de beloning voor. Van der Water kreeg de bal aangespeeld, liet hem voor zijn sterke linker rollen en haalde verwoestend uit om de score te openen.

Eredivisie

In de tweede helft probeerde PSV met invaller Savio een opening te forceren. De Braziliaanse baltovenaar werd meteen gezocht door zijn teamgenoten, maar kon zijn grote talent tegen Cambuur in ieder geval niet waarmaken.

Het lukte de Eindhovenaren niet om over het dode punt heen te komen. Waar tegen Feyenoord het team mee kon in het hoge tempo van de wedstrijd, kwam het weer op het punt dat zelf tempo maken tegen een tegenstander die sterk georganiseerd staat, voorlopig lastig is voor PSV.

PSV kreeg via Ibrahim Sangaré, Armando Obispo en Gakpo nog grote kansen op de gelijkmaker, maar het ontbrak de PSV’ers aan de scherpte (of geluk) in de afronding. In de slotfase probeerde Van Nistelrooy met onder andere Ricard Ledzma nog wat te forceren, maar Cambuur hield de rug recht.

Sterker nog: Mitchel Paulissen deed in de slotfase wat PSV de hele wedstrijd niet lukte door de 2-0 op het scorebord te zetten. Het feest voor de Leeuwarders werd compleet nadat de bal in de slotfase voor de voeten van Sai van Wermerskerken, die de eindstand op 3-0 bepaalde.

Scoreverloop: ’54 Van der Water (1-0), ’84 Paulissen (2-0), ’90+1