‘PSV bezorgt Ajax serieus probleem’

Foto: ‘PSV bezorgt Ajax serieus probleem’

De Eredivisie maakt zich op voor een absolute kraker: aanstaande zondag staan Ajax en PSV tegenover elkaar in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers beginnen de topper met een punt voorsprong, maar vanuit Eindhoven komt een duidelijke waarschuwing.

PSV is inmiddels op volle oorlogssterkte. “Dit zorgt ervoor dat Van Nistelrooy een luxeprobleem heeft en lastige knopen door moet hakken voor zijn basisformatie. Dat begint al bij de defensie waarbij doelman Benítez onomstreden is”, aldus Voetbal International. André Ramalho en Armando Obispo lijken in Amsterdam het centrale duo te mogen vormen, waar Ruud van Nistelrooy voor de backposities drie opties heeft (Jordan Teze, Philipp Max en Phillipp Mwene).

Daar voegt VI aan toe: “Ook op het middenveld en voorin wachten voor Van Nistelrooy belangrijke besluiten waarbij een aantal zekerheden is te melden. Luuk de Jong is naar eigen zeggen fit om negentig minuten te maken tegen Ajax, de spits zal dan ook zeker starten. Hetzelfde geldt voor sterspeler Cody Gakpo en smaakmaker Xavi Simons. De vraag is alleen waar Van Nistelrooy de laatste opstelt.”

Simons speelt bij voorkeur op tien, maar weet het medium: “Het is namelijk ook heel goed voor te stellen dat Van Nistelrooy start met Simons op rechts. De immer dreigende Madueke later in het duel kunnen inbrengen is voor een trainer ook lekker. (…) De voetballer krijgt de vrijheid om naar binnen te gaan waardoor PSV eigenlijk een extra mannetje creëert op het middenveld. In die linie kan de coach, met Simons op rechts, dan al zijn sterkhouders opstellen.”

Extra wapen

PSV heeft nóg een wapen in huis voor de clash met Ajax. “Interessant wordt ook, zeker met de kopsterke De Jong en assistkoning Gakpo binnen de lijnen, hoe Ajax zich wapent bij de standaardsituaties van PSV. De Eindhovenaren scoorden in alle competities al vijftien keer uit een spelhervatting terwijl de Amsterdammers juist ondermaats presteren bij het verdedigen van bijvoorbeeld corners.”

Mogelijke basisopstelling PSV: Benítez; Teze, Ramalho, Obispo, Mwene; Sangaré, Gutiérrez, Veerman; Simons, De Jong, Gakpo.

Wint PSV bij Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deze opstelling doen?

  • Ja
  • Nee
493+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie