Preview: Oranje in de achtste finales aan de bak tegen de VS

Foto: Preview: Oranje in de achtste finales aan de bak tegen de VS

Stap één van dit WK is voltooid: met twee overwinningen en een gelijkspel is het Louis van Gaal en zijn spelers gelukt de winst te pakken in Groep A. Er komt geen rust, maar Oranje mag meteen weer aantreden voor een belangrijk duel. In de achtste finales wacht de volgende tegenstander. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Nederland – Verenigde Staten.

Nederland: teaminfo en vorm

Kritiek genoeg, maar dat zal Van Gaal een worst wezen. De bondscoach werd aangesteld met twee duidelijke doelen: zich plaatsen voor het WK en op datzelfde WK zo ver mogelijk geraken. Dat eerste is lang en breed gelukt en tot nu toe gaat het ook prima met het tweede doel. En dan mogen van de ervaren trainer best alle analisten kritiek hebben, want hij gaat toch zijn eigen weg en is overtuigd van de kansen om wereldkampioen te kunnen worden.

En tot nu toe gaat het ook op dat een winnende trainer altijd gelijk heeft. Want het spel was misschien drie wedstrijden niet denderend, maar blijkbaar wel goed genoeg om met zeven punten relatief simpel groepswinnaar te worden. En één ding kreeg hij wel voor elkaar. In de reeks van duels tegen Polen (0-2), België (1-0), Senegal (0-2), Ecuador (1-1) en Qatar (2-0) lukte het slechts eenmaal niet om de nul te houden. Verder hoefde Oranje geen tegengoals te slikken.

Andries Noppert zal hopen dat dit ook gebeurt tegen de Verenigde Staten. Voor hem zal hij waarschijnlijk dezelfde vijf spelers zien. Denzel Dumfries speelde niet goed, maar Jeremie Frimpong viel op de training geblesseerd uit. De kans is ook groot dat Van Gaal vasthoudt aan Marten de Roon en Davy Klaassen in de basis, waar Memphis Depay en Cody Gakpo opnieuw het spitsenduo vormen. Vooral die laatste is in vorm, met drie goals in drie duels.

Nederland houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Verenigde Staten: teaminfo en vorm

Vanaf de start is dit toernooi al een politiek beladen sportevenement, maar dit kwam tot een hoogtepunt tijdens de laatste groepswedstrijd van de Verenigde Staten. De politieke spanningen met Iran zijn al langer groot en nu stonden de nationale teams van deze landen tegenover elkaar met als inzet het tweede ticket van Groep B voor de achtste finales, aangezien Engeland de eerste al zo goed als te pakken had. En na negentig minuten stond alleen de 0-1 van de VS op het scorebord, dus missie geslaagd.

Gregg Berhalter kan dus nu als bondscoach al terugkijken op een geslaagd WK, zeker omdat uitschakeling tegen Nederland of in een latere ronde niet als schande gezien zal worden in zijn thuisland. En het einddoel van de Amerikaanse voetbalbond zal vooral 2026 zijn, als het WK in eigen land (en in Canada en Mexico) wordt gehouden. Daar moet de talentvolle nationale ploeg gaan schitteren. Met een 1-1 tegen Wales, een 0-0 tegen Engeland en de minimale zege op Iran was het een groepsfase zonder al te veel spektakel.

Voor komende wedstrijd moet er opnieuw een keuze gemaakt worden in de spits. Josh Sargent, Timothy Weah en Haji Wright begonnen allemaal al eens als spits aan de wedstrijd en alleen Weah scoorde, in een wedstrijd waarin hij als linksbuiten acteerde. Cameron Carter-Vickers was prima als vervanger van Walker Zimmerman en kan zijn plek centraal achterin wel eens gaan behouden.

Minder dan 2,5 goals

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Nederland – Verenigde Staten

Beide teams hebben een spannende groepsfase achter de rug, maar wachten nog op de eerste wedstrijd waarin ze écht overtuigend gaan spelen. Gezien de individuele kwaliteiten is het niet gek om er vanuit te gaan dat dit eerder gaat lukken bij Oranje dan bij de Amerikanen. Doorgaan naar de kwartfinale lijkt dan ook zeker een haalbare kaart. Tip: wedden op ‘Nederland wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.90 bij Bet365.

Nederland wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

8+ Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:28
0+
Hierdoor barstte de scheidsrechter van PSG-Dortmund in tranen uit
20:05
12+
Opstellingen Real-Bayern: De Ligt keert terug tijdens absolute kraker
19:44
7+
Dít vindt Van Bommel van zijn seizoen bij Antwerp als hij de beker wint
19:22
34+
Geschorste Pogba verrast met carrière switch
19:03
7+
Sterkhouders van Oranje zetten stappen in herstel
18:34
65+
Mbappé loopt boos weg tijdens interview
17:56
73+
Mourinho heeft spijt van afwijzen ‘droombaan’
17:26
123+
Driemaal scheepsrecht voor FC Twente?
17:07
189+
Girona brengt concreet bod uit op Feyenoord-target
17:00
17+
The Champ over zijn Engels: ‘Ben niet gek’ | Groeten out Afrika #3
16:50
38+
Champions League-verrassing oogst lof: “Kwaliteit, maar ook ervaring”
16:33
128+
Van Nistelrooij kreeg Oranje-dreun: “Een grote teleurstelling”
16:19
253+
‘PSV-ontploffing door Noa Lang’
15:59
234+
Johan Derksen gaat los over ‘1,5 miljoen-drama’
15:43
35+
Willem II-icoon hangt schoenen aan de wilgen
15:29
250+
‘Drie opties voor Ruud van Nistelrooij’
15:14
305+
Van den Brom doet boekje open over Van Basten: “Begreep de onkunde niet”
14:58
234+
Dreun voor Vitesse: “Niet belonen voor degradatie”
14:45
62+
EK-opsteker voor Ronald Koeman
14:29
2453+
‘Stunttransfer voor Louis van Gaal’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie