Preview: eindigt de verrassende zegetocht van Marokko tegen Frankrijk?

Foto: Preview: eindigt de verrassende zegetocht van Marokko tegen Frankrijk?

Dit WK is nu al historisch gebleken. Het lukte Marokko namelijk als eerste Afrikaanse land ooit door te stoten naar de halve finales. Normaliter zou tegenstander Frankrijk te sterk moeten zijn, maar dat dachten we ook van de Marokkaanse ontmoetingen met Spanje en Portugal. Lukt het opnieuw te stunten? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Frankrijk – Marokko.

Frankrijk: teaminfo en vorm

De voorbereiding van Frankrijk op dit WK valt niet bepaald als optimaal te omschrijven. In de Nations League werd maar nipt degradatie ontweken in een poule met Kroatië, Denemarken en Oostenrijk. Alleen thuis tegen dat laatste land werd gewonnen. En dan vielen ook nog eens middenvelders N’Golo Kanté en Paul Pogba weg met blessures, gevolgd door de meest recente Gouden Bal-winnaar, Karim Benzema. Genoeg tegenslag dus.

Bondscoach Didier Deschamps grijpt weer terug op oude patronen, namelijk verdedigend staan en met counters willen gebruikmaken van de snelheid van vooral Kylian Mbappé. Opvallend is dat Frankrijk nog niet de nul hield. Na een 4-1-zege op Australië en een 2-1 tegen Denemarken werd met 1-0 van Tunesië verloren. Polen (3-1) en Engeland (1-2) delfden hierna het onderspit tegen de Fransen. Mbappé maakte al vijf doelpunten en Olivier Giroud vier.

Door de blessure van Lucas Hernández speelt zijn broer Theo nog steeds als linksback. Verder zijn de puzzelstukjes wel aardig op de plaats gevallen bij Frankrijk. De kans is dus groot dat bondscoach Didier Deschamps opnieuw kiest voor Jules Koundé als rechtsback en Antoine Griezmann als nummer tien in de rug van diepe spits Giroud. Het meeste gevaar moet natuurlijk van Mbappé komen.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Marokko: teaminfo en vorm

Natuurlijk zijn er spelers met een hoop kwaliteiten, maar Marokko laat dit toernooi toch ook vooral zien wat je kunt bereiken met een hoop teamwork. Want het is voor bondscoach Walid Regragui een prestatie van wereldformaat dat Marokko zich bij de laatste vier nog steeds WK-deelnemer mag noemen. En dat terwijl de coach de leiding bij het nationale team pas heeft sinds eind augustus. Maar hij heeft nu al een grotere heldenstatus dan alle trainers die voor hem kwamen in de geschiedenis van het land.

Het knapste is vooral hoe verdedigend sterk Marokko is. Het team speelt absoluut niet aanvallend, maar geeft heel erg weinig weg. Na vijf wedstrijden heeft doelman Yassine Bounou nog geen tegenstander bij zich zien scoren. Alleen Nayef Aguerd maakte een eigen doelpunt in de wedstrijd tegen Canada (1-2-zege). Verder wisten Kroatië (0-0), België (0-2), Spanje (0-0) en Portugal (1-0) niet te scoren. Ook in de penaltyserie kwamen de Spanjaarden niet tot een goal.

Marokko heeft wat afwezigen. Aguerd zal er waarschijnlijk opnieuw niet bij zijn door een blessure en in de kwartfinale viel ook Romain Saïss geblesseerd uit. Daarnaast is Walid Cheddira geschorst na zijn twee gele kaarten tegen Portugal. Het is vooral de vraag of Noussair Mazraoui en Abdelhamid Sabiri fit genoeg zijn om te starten. Hakim Ziyech werd uit voorzorg gewisseld in het laatste duel, maar kan nu gewoon gaan spelen.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Frankrijk – Marokko

Voor onderschatting is geen plek meer. Marokko heeft laten zien ook als underdog goed te presteren. België, Spanje en Portugal lijken op papier toch sterker, maar alle drie landen vonden hun Waterloo tegen de stabiele Marokkanen. Frankrijk moet ervoor zorgen dat ze niet het volgende slachtoffer worden en de regerend wereldkampioen is goed genoeg om dat voor elkaar te boksen. Tip: wedden op ‘Frankrijk wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.54 bij Unibet.

Frankrijk wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

8+ Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie