Preview: een superweekend in de Eredivisie met Ajax – PSV én AZ – Feyenoord

Foto: Preview: een superweekend in de Eredivisie met Ajax – PSV én AZ – Feyenoord

De KNVB heeft weer een mooi voetbalweekend voor ons in petto. Op zaterdag en zondag staan twee absolute topwedstrijden op het programma. Eerst zien we een strijd tussen de nummer vijf en de koploper, waarna een dag later de nummers vier en twee het tegen elkaar gaan opnemen. Spektakel gegarandeerd! In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Ajax – PSV en AZ – Feyenoord.

Ajax PSV

John van ‘t Schip mag vanaf nu echt zijn waarde gaan bewijzen. Sinds zijn aantreden bij de zwalkende recordkampioen is Ajax de best presterende ploeg van de Eredivisie, maar hij voegde daar zelf ook al aan toe dat hij nog niet heeft hoeven aantreden tegen de bovenste vier clubs van de Eredivisie. Daarin komt nu verandering, door deze wedstrijd tegen nota bene direct de koploper. Nu moet Van ‘t Schip laten zien of hij de stijgende lijn kan doorzetten.

Vorig weekend werd met 2-4 gewonnen op bezoek bij Heracles Almlo, met opnieuw twee doelpunten van Brian Brobbey. Die maakte in de laatste vier duels zeven doelpunten. Winteraanwinst Jordan Henderson kwam nog niet in actie op het Almelose kunstgras. Tegen PSV kan hij zijn debuut maken. Josip Šutalo, Gastón Ávila en Sivert Mannsverk zijn nog geblesseerd, waardoor Ajax mogelijk weer met een piepjonge verdediging gaat aantreden tegen PSV.

Bij PSV lijkt er zowaar wat kritiek te ontstaan. Het record van meeste overwinningen sinds het start van het seizoen werd door een gelijkspel tegen FC Utrecht net niet gehaald. Hierna was Feyenoord in de beker te sterk, waardoor de Eindhovenaren al een prijs minder kunnen winnen. Afgelopen weekend ontving de ploeg van coach Peter Bosz in het eigen Philips Stadion het lager geklasseerde Almere City. Het werd een weinig sprankelende wedstrijd, maar aan het einde van de rit werd 2-0 gewonnen.

Met een overwinning op Ajax zal er weer wat vertrouwen worden getankt. Spits Luuk de Jong scoorde zeven keer in de laatste vijf wedstrijden, maar zal zich nu afvragen wie voor de aanvoer zal zorgen. Noa Lang raakte geblesseerd, Yorbe Vertessen werd verkocht en de terugkeer van Joey Veerman en Malik Tillman is nog zeer onzeker. Daar tegenover staat wel een opsteker voor Bosz; door de uitschakeling van Marokko op de Afrika Cup is Ismael Saibari teruggekeerd en hij kan weer gaan spelen.

Wedtip Ajax – PSV

PSV is vele malen beter dit seizoen, maar er lijkt toch wat zand in de motor te komen. We gaan kijken naar een duel waarin twee ploegen makkelijk doelpunten maken. We zouden ‘beide teams scoren‘ kunnen tippen, al is die quotering niet zo hoog. Daarom gaan we toch voor een weddenschap op de favoriet. De jonge en onervaren Ajax-defensie kan die ploeg wel eens parten gaan spelen, dus daarom de tip ‘PSV wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.07 bij Unibet.

PSV wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

AZ – Feyenoord

Het kwam als een enorme verrassing, maar AZ koos er ondanks een vierde plaats na de recente nederlaag tegen FC Twente (2-1) en de moeizame bekerzege op Quick Boys (3-3, winst na strafschoppen) voor om trainer Pascal Jansen aan de kant te zetten. Er werd veel in de media benadrukt dat hij het ook met een kwalitatief veel mindere selectie moest doen, maar het bestuur was gedecideerd; Maarten Martens mag nu voor de rest van het seizoen de touwtjes in handen houden.

De Belgische oud-speler van AZ is nog niet bepaald uit de startblokken geschoten. Eerst werd in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle, waarna afgelopen weekend uit gespeeld werd bij sc Heerenveen. Hier mocht men Andries Noppert van die club bedanken dat het nog 2-2 werd. Doordat AZ in beroep is gegaan tegen de schorsing van Denso Kasius mag de rechtsback nu in actie komen. Winteraanwinst Kristijan Belić speelde vorige week niet en hoopt nu weer op speelminuten.

Feyenoord hoopt de komende weken op een misstap van PSV, zodat het enigszins kan aanhaken bij de koploper. Maar het belangrijkste is dat FC Twente op een grotere achterstand wordt gezet. Voor trainer Arne Slot is er toch nog wat werk aan de winkel, want overtuigend was het niet altijd de vorige weken. Tegen NEC (2-2) en FC Twente (0-0) werd gelijkgespeeld, terwijl tussendoor moeizaam van hekkensluiter Vitesse werd gewonnen: 1-2.

Tijdens de winterse transfermarkt was Feyenoord op zoek naar een nieuwe vleugelspeler, maar onder de streep is er op die positie alleen maar een speler vertrokken. Javairô Dilrosun werd verkocht en gaat in Mexico spelen. Ramiz Zerrouki en Yankuba Minteh zijn weer terug van hun avontuur op de Afrika Cup, maar in Azië zijn Alireza Jahanbakhsh en Ayase Ueda wel nog steeds actief. Thomas van den Belt verving vorig duel de geblesseerde Calvin Stengs, maar hij maakte weinig indruk en raakt zijn plek mogelijk kwijt.

Wedtip AZ – Feyenoord

Het is tussen een zwalkend AZ en een weinig overtuigend Feyenoord lastig kiezen wie in dit duel de overhand zal krijgen. Wel zien we met Vangelis Pavlidis en Santiago Giménez de twee topscorers van de competitie in sowieso soms makkelijk scorende ploegen. Ga dus maar uit van goals. Onze voorspelling is daarom ‘beide teams scoren’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.73 bij Unibet.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie