Potter doet boekje open over transferwindows Chelsea

Foto: Potter doet boekje open over transferwindows Chelsea

Chelsea smeet de afgelopen transferperiode met honderden miljoenen, nadat het in de zomer ook al flink veel miljoenen had gespendeerd aan nieuwe aankopen. Chelsea-trainer Graham Potter verwacht dat de koopwoede van de Londense topclub nu wel gaat liggen en heeft daarom minder hoge verwachtingen voor komende zomer.

Sinds Todd Boehly de nieuwe eigenaar is geworden van The Blues vlogen de miljoenen de deur uit. Chelsea kocht al voor meer dan zeshonderd miljoen euro aan nieuwe spelers. Afgelopen januari gaf de Engelse topclub maar liefst 329 miljoen euro uit. De aankoop van Enzo Fernández spande de kroon, die maar liefst voor 121 miljoen euro werd gekocht, de duurste aanwinst ooit voor een Engelse club.

Rustige transferwindow

Op de persconferentie in aanloop naar het duel tegen Fulham sprak Potter alvast zijn verwachtingen uit voor de komende transferperiode. “Er is een begin gemaakt aan een nieuw tijdperk, maar ik denk dat de volgende window en de window daarna er heel anders uit zullen zien. Daar ben ik zelf wel van overtuigd.”

De oefenmeester kan de vele kritiek van buitenaf begrijpen, maar zegt het er niet mee eens te zijn. “We hebben geprobeerd om creatief te zijn en geprobeerd om te investeren in het heden én in de toekomst. We bevinden ons in een positie waarin we ons willen verbeteren. Dat is de ambitie van deze club.”

Potter ziet het niet als een probleem dat er zoveel nieuwe spelers bij zijn gekomen. “Ach, als ik een gemakkelijk leven had gewild, dan had ik ook bij een van mijn vorige werkgevers kunnen blijven. Als je terugkijkt, dan zijn de clubs die ik achter me heb gelaten allemaal beter geworden in vergelijking met toen ik er aankwam. Dat hoop ik hier ook te bewerkstelligen.”

Denk jij dat Chelsea in de volgende transferperiode weer veel geld gaat uitgeven?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
68+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie