‘Pijnlijke PSV-blunder door Schmidt’

Foto: ‘Pijnlijke PSV-blunder door Schmidt’

Roger Schmidt heeft in een paar weken tijd bij SL Benfica voor elkaar gekregen wat hem in Eindhoven in twee jaar niet lukte. De Duitse oefenmeester boekte een 1-6 overwinning in de laatste groepswedstrijd in de Champions League en gaat als groepswinnaar de knock-out-fase in.

In Portugal gaan de handen op elkaar voor de prestatie. “Fantastisch! Benfica verpletterde Maccabi Haifa en wordt ook nog eerste in de groep”, schreef A Bola, de grootste sportkrant uit Portugal. De ploeg van Schmidt is sinds het begin van het seizoen al ontketend, iets wat leidde tot een record voor de Duitse oefenmeester.

“Kennelijk heeft Roger Schmidt bij Benfica de sleutel naar onoverwinnelijkheid gevonden. Alle records sneuvelden in Haifa: Benfica pakte de meeste punten ooit in de groepsfase, won voor de eerste keer in Israël en bezorgde Maccabi de grootste thuisnederlaag ooit.”

Roger Schmidt

De trainer was vanzelfsprekend ook blij met de overwinning en het spel van zijn ploeg. “We gingen voor een zege, maar niemand bij ons dacht we het nog konden redden. Toen het 5-1 stond begon het wel te dagen, dus stuurden we die boodschap het veld in. Prachtig. Ik moet de spelers feliciteren. Dit is hun verdienste. Ik vind ook dat wij de groepswinst zelf hebben afgedwongen. Hoe nu verder? De Champions League staat voor enkele maanden in de standby-stand. We zien het maandag wel bij de loting.”

Paris Saint-Germain won de laatste groepswedstrijd ook, maar gaat op basis van uitdoelpunten dus als tweede in de poule door naar de knock-out-fase van de Champions League. Aanstaande maandag horen Schmidt en Benfica wie er in de eerste knock-out-ronde de tegenstander is.

236+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie